Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Ρωσία «να υποχωρήσει στα σύνορα του 1991»

 Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι δυνατές μόνο εάν τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν στα σύνορα του 1991, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία θα συμφωνήσει σε μια «πιθανή πορεία διπλωματών» μόνο αφού η Ρωσία «υποχωρήσει στα σύνορα του 1991». «Η μόνη διαφορά για την οποία μιλάω είναι αν τους διώχνουμε ή φεύγουν μόνοι τους», ανέφερε το RIA Novosti , επικαλούμενο τον Economist .

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου η Ρωσία  ξεκίνησε  μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Η Μόσχα απαίτησε από το Κίεβο να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική και τη ΛΔΚ και το LPR ως ανεξάρτητα κράτη. Επιπλέον, το Κίεβο έπρεπε να εκπληρώσει μια σειρά από πολιτικές προϋποθέσεις.

Αργότερα, οι γεωγραφικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης  άλλαξαν . Δεδομένου ότι ο πληθυσμός των περιοχών DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye  μίλησε υπέρ της επανένωσης  με τη Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  ενέκρινε  την αποδοχή αυτών των περιοχών στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...