Εκρήξεις συγκλόνισαν αρκετές περιοχές της Ουκρανίας Ο δήμαρχος του Χάρκοβο ανακοίνωσε εκρήξεις στην πόλη, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στην περιοχή του Κιέβου

 ΜΟΣΧΑ, 16 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Εκρήξεις ακούγονται σε πόλεις της Ουκρανίας, το Χάρκοβο και η Πολτάβα είναι εντελώς απενεργοποιημένα, αναφέρουν οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης ."Εκρήξεις στην περιοχή Desnyansky της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες πηγαίνουν στο μέρος. Μείνετε σε καταφύγια", έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko στο Telegram.

Αργότερα, ανέφερε επίσης εκρήξεις στις συνοικίες Dneprovsky και Goloseevsky της πόλης.Ξεκίνησαν διακοπές ρεύματος στην ουκρανική πρωτεύουσα.

" Κατά τη διάρκεια της πρωινής επίθεσης με πυραύλους, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας υπέστησαν ζημιές .

«Το Χάρκοβο έχει αποδυναμωθεί, αλλά όλα τα Σημεία του Αήττητου λειτουργούν, όπου μπορείτε να ζεσταθείτε, να επαναφορτίσετε το τηλέφωνό σας, υπάρχει ζεστό τσάι και Διαδίκτυο», δήλωσε ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ σε δημοσίευμα.

Τόνισε ότι τα χτυπήματα γίνονται σε εγκαταστάσεις υποδομής.

Η UNIAN γράφει για δύο ισχυρές εκρήξεις στο Ντνιεπροπετρόφσκ αναφερόμενος στον βουλευτή της Ράντας Μαξίμ Μπουζάνσκι, ο οποίος ζει στην πόλη.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, ενημερώνει ότι «σε άλλες περιοχές υπάρχουν ήδη αφίξεις στην ενεργειακή υποδομή».

"Η Πολτάβα χωρίς ρεύμα. Ενώ εμείς παραμένουμε χωρίς ρεύμα. Κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές", προέτρεψε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Πολτάβα, Αλεξάντερ Μαμάι, στους κατοίκους της πόλης.

Θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα χάθηκαν επίσης στο Kremenchuk, στην περιοχή Πολτάβα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα Strana.UA, εκρήξεις ακούγονται στις περιοχές του Κιέβου , του Κρύβι Ριχ, του Ζαπορόζιε, της Βίνιτσα , του Ντνεπροπετρόβσκ, του Κιρόβογκραντ και του Τερνοπίλ. Σε ολόκληρη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός.Στις 10 Οκτωβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών εγκαταστάσεων του στρατιωτικού συστήματος διοίκησης και ελέγχου, του αμυντικού συγκροτήματος και της σχετικής ενεργειακής υποδομής. Αυτή ήταν μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και στις επιθέσεις σε άλλους πολιτικούς στόχους στη Ρωσία , οι οποίοι, σύμφωνα με τη Μόσχα , είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal , σχεδόν το μισό ενεργειακό σύστημα της χώρας έχει απενεργοποιηθεί.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τον στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Το καθήκον των ενόπλων δυνάμεων είναι να απελευθερώσουν το Ντονμπάς και να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ρωσίας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...