«Tornado-S»: η ρωσική απάντηση στην αμερικανική HIMARS πήγε στο μέτωπο

 Η Ρωσία έχει τοποθετήσει ένα εκσυγχρονισμένο ανάλογο των αμερικανικών συστημάτων HIMARS με δορυφορική καθοδήγηση στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε στον αέρα του καναλιού ο διευθυντής του Μουσείου των Δυνάμεων Αεράμυνας και απόστρατος συνταγματάρχης Γιούρι Κνούτοφ.

Ο Knutov σημείωσε ότι κάποτε το σύστημα εκτοξευτή πυραύλων Tornado-S είχε ήδη αναπτυχθεί. Αλλά τότε δεν παρήχθησαν αρκετά, αν και το βεληνεκές τους είναι 120 χιλιόμετρα, και κάθε βλήμα μπορεί να καθοδηγηθεί από δορυφόρους GLONASS.

Προς το παρόν, έχουν επιστρέψει στο έργο, έχουν κάνει βελτιώσεις και έχουν στείλει την πρώτη παρτίδα του «Tornado» στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.

Συγκρίνοντας το εγχώριο σύστημα με ένα παρόμοιο αμερικανικό HIMARS, ο Knutov σημείωσε το πλεονέκτημα του Tornado στην εμβέλεια. 120 χιλιόμετρα έναντι 80.

Νωρίτερα, ο ειδικός αποκάλεσε το RIA Novosti τα πλεονεκτήματα του συστήματος MLRS μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι Tornado είναι ανώτεροι από παρόμοιους αμερικανικούς τόσο σε βεληνεκές όσο και σε ισχύ της κεφαλής, καθώς και σε ακρίβεια πλήγματος.


Συγγραφέας: Anatoly Kalinin

Источник: https://deita.ru/article/528753?utm_source=infox.sg&utm_medium=referral&utm_campaign=exchange © DEITA.RU

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...