Το "Patriot" έχει ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να μάθει, να προβλέψει και να λάβει αποφάσεις με βάση αυτό. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί το πλήρωμα που πετά τον «πατριώτη» δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε στόχο που ανιχνεύει το ραντάρ, και ας πούμε, κυνηγώντας πυραύλους στον ουρανό. Αυτό γίνεται από έναν υπολογιστή που δεν διακρίνει εάν εκτοξεύοντας έναν πύραυλο θα πρέπει να εξουδετερώσει έναν άλλο πύραυλο ή ένα αεροσκάφος που χειρίζεται άνθρωπο.
Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει τη δικαιολογία να δώσει σε μια μηχανή τη δυνατότητα να επιφέρει θανατηφόρες συνέπειες σε έναν άνθρωπο. Ως εκ τούτου, το 2018 ελήφθη απόφαση ότι η τελική απόφαση για την επίθεση πρέπει να ληφθεί από άνθρωπο. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση. Η μηχανή μπορεί να πάρει την απόφαση να επιτεθεί μόνη της, εάν είναι μέρος μιας αμυντικής δράσης.
Εάν ο «πατριώτης» παραδοθεί στην Ουκρανία, η σύγκρουση σε αυτή τη χώρα θα γίνει ακόμη πιο παράλογη. Ενώ ο ουρανός πάνω από το Κίεβο θα υπερασπίζεται με τεχνητή νοημοσύνη, οι μάχες διεξάγονται στο Ντόνετσκ όπως ήταν πριν από εκατό χρόνια, στο Δυτικό Μέτωπο. Στα περίχωρα του Κιέβου, οι χειριστές συστημάτων αεράμυνας θα κάθονται σε ζεστούς θαλάμους με οθόνες και joysticks, ενώ οι σύντροφοί τους κρατούν ουρές σε χαρακώματα γεμάτα με νερό μέχρι το γόνατο. Θα συμφωνήσετε, αρκετά ασύμβατες ακρότητες.
Όσον αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο, η ταινία Terminator που μόλις αναφέρθηκε δίνει αρκετούς λόγους ανησυχίας. Στην ταινία, η τεχνητή νοημοσύνη με τη μορφή του δικτύου «Skynet», το οποίο δημιουργήθηκε για την Διοίκηση Stares των ΗΠΑ και τη Βόρεια Αμερική Defense-NORAD, συνειδητοποιεί την ύπαρξη και τη δύναμή του. Όταν ο στρατός βλέπει τον κίνδυνο και προσπαθεί να απενεργοποιήσει το Skynet, ξεκινά ένα πυρηνικό χτύπημα που ξεκινά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το μόνο που λείπει είναι ο Τζον Κόνορ, ο οποίος μπορεί να είναι Ουκρανός ή Ρώσος.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου