Η «νέα Νέα Δημοκρατία» που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης στην Βουλή και λίγοι κατάλαβαν τι εννοεί

 Μία φράση που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης και πέρασε απαρατήρητη από το σύνολο των ΜΜΕ αποκάλυψε τον πραγματικό του σχεδιασμό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και γιατί η μισή κυβέρνησή του αποτελείται από… πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την «επιτυχία της κεντροδεξιάς νέας Νέας Δημοκρατίας»!

Αυτό λοιπόν που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να δημιουργήσει μία άλλη, «νέα Νέα Δημοκρατία».

Μία «νέα Νέα Δημοκρατία» προσωποπαγής, και κυρίως μητσοτακική. Και ως μητσοτακική θα είναι και… ΠΑΣΟΚΟγενής.

Αν κάποιος αναλογιστεί ότι δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην ουσία ο πρωθυπουργός έκανε ιδρυτική διακήρυξη του δικού του κόμματος.

Ανοιχτά, πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο θα έχει σαφείς διαχωρισμούς από την Δεξιά, θα καταλαμβάνει ολοκληρωτικά το Κέντρο και θα «αρπάζει» κομμάτι και από την Κεντροαριστερά από τη στιγμή μάλιστα που υποτιθέμενοι εκφραστές της βρίσκονται υπό διάλυση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή επί της ουσίας είναι αδύναμοι, όπως το νυν ΠΑΣΟΚ (ένα ΠΑΣΟΚ που βλέπει ιστορικά στελέχη του να μετέχουν της κυβέρνησης Μητσοτάκη).

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία στις προγραμματικές δηλώσεις μίλησε περί εκσυγχρονισμού θυμίζοντας εποχές Σημίτη.

Οι επιλογές του για το κυβερνητικό σχήμα αυτό επιβεβαιώνουν.

Το ότι απευθύνθηκε και προκάλεσε περισσότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, παρά στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο, πιθανόν επιβεβαιώνει ότι ο κύριος στόχος του είναι να περιορίσει το ΠΑΣΟΚ, αποτρέποντας την αύξηση της επιρροής του στο Κέντρο γιατί μάλλον πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά τελειωμένος και δεν θα ανακάμψει ποτέ.

Με λίγα λόγια, έχει βρει μία νέα μεγάλη δεξαμενή ψήφων, αυτοί που ουσιαστικά έδινε πάντα και τη νίκη στις εκλογές στο παρελθόν, μιλάμε για την δεξαμενή του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Συνεπώς ο όρος «νέα» Νέα Δημοκρατία δεν προέκυψε τυχαία και πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκλειστικά!

Δηλαδή, το κόμμα αυτό παύει να είναι πλέον καραμανλικής φύσης και μετατρέπεται στην πολιτική προβολή της οικογένειας Μητσοτάκη.

Φυσικά, θα δημιουργηθεί ένα κενό στο χώρο της Δεξιάς, ένα κενό το οποίο φάνηκε και στις πρόσφατες διπλές εκλογές, και το οποίο καλύφθηκε από τα τρία κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή, της «Ελληνικής Λύσης», της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο όμως παραμένουν ξεχωριστά και μόνα τους δεν μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν στο μέλλον δημιουργήσουν ένα μεγάλο δεξιό συνασπισμό τότε η ιστορία αλλάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...