Χουντής προς Ντάισελμπλουμ: Εσείς σε ποια τράπεζα καταθέτετε τον μισθό σας;

Δριμεία κριτική κατά των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, και συγκεκριμένα κατά του προέδρου του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. «Το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων στη Κύπρο δεν [ανήκουν] σε αποταμιευτές, αλλά σε επενδυτές», απάντησε με νόημα ο επικεφαλής του Eurogroup.

Δριμεία κριτική κατά των αποφάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, και συγκεκριμένα κατά του προέδρου του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κατά τη διάρκεια εμφάνισης του κ. Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο [γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ] Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Eurogroup.

«Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε τον ένα στόχο [επιδίωξης αυτής της λύσης για την Κύπρο]. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Χουντής.

Τέλος, απευθυνόμενος με ειρωνική διάθεση στον κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Χουντής τον κάλεσε να δηλώσει σε ποια τράπεζα «καταθέτει το μισθό του», σημειώνοντας ότι πλέον δεν υπάρχει ασφαλής τράπεζα στην Γηραιά Ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup υπεραμύνθηκε της απόφασης για φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η διάσωση της Λευκωσίας αναπόφευκτα θα περιλαμβάνει την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, και προειδοποίησε ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμένες ελπίδες όσον αφορά την πρόθεση της Ρωσίας να δανειοδοτήσει τη Μεγαλόνησο.

«Το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων στη Κύπρο δεν [ανήκουν] σε αποταμιευτές, αλλά σε επενδυτές», συμπλήρωσε με νόημα ο επικεφαλής του Eurogroup.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...