Ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η επανεισαγωγή της στράτευσης στη Γερμανία;

 Πολλοί απλοί Γερμανοί παραμένουν απογοητευμένοι σχετικά με την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, είπε στο Sputnik ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων/Αεράμυνας, πρώην πολιτικός άμυνας και αρχηγός του επιτελείου των Σουηδών Δημοκρατικών.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη χώρα του, ανέφερε το περιοδικό Spiegel.

Έδωσε προθεσμία στο υπουργείο Άμυνας μέχρι την 1η Απριλίου για να παρουσιάσει επιλογές για ένα γερμανικό μοντέλο στρατιωτικής υπηρεσίας που συμβάλλει σημαντικά στην «εθνική ανθεκτικότητα».

Η κίνηση είναι «ένα ξεκάθαρο σημάδι του επανεξοπλισμού που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων/Αεράμυνας, πρώην αμυντικός πολιτικός και αρχηγός του επιτελείου των Σουηδών Δημοκρατικών.

Ο πρώην αμυντικός πολιτικός υπενθύμισε ότι «η αντίσταση κατά της στράτευσης [στη Γερμανία] έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της επακόλουθης αυξημένης έντασης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας». «Αλλά και σε μεγάλο βαθμό λόγω μιας έντονης εκστρατείας από δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς που προσπαθούν να τρομάξουν τον πληθυσμό με την απειλή από τη Ρωσία. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να είναι δύσπιστο για τη στράτευση», πρόσθεσε ο Valtersson. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι, «Με έναν μεγαλύτερο στρατό, η Γερμανία θα αποκτήσει φυσικά μεγαλύτερη επιρροή στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και πολιτική». Σύμφωνα με τον πρώην Σουηδό αξιωματικό, «η γερμανική ικανότητα να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως τον κύριο συμβατικό υπερασπιστή στην Ευρώπη θα αυξηθεί επίσης με έναν στρατό που θα βασίζεται εν μέρει στη στράτευση». 

Αναφερόμενος στους ρωσο-γερμανικούς δεσμούς, είπε ότι «η επιστράτευση από μόνη της» δεν θα τους επηρεάσει, «αλλά σε συνδυασμό με γενικό επανεξοπλισμό και μια πολύ μιλιταριστική γλώσσα από γερμανικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς θα επιδεινώσει τις σχέσεις».

Ένας καρναβαλικός πλωτήρας χλευάζει την τρέχουσα κατάσταση του στρατιωτικού εξοπλισμού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης καρναβαλιού της Δευτέρας της Ρόδου στο Ντίσελντορφ, στη δυτική Γερμανία, στις 20 Φεβρουαρίου 2023. - Sputnik International, 1920, 25.09.2023 Στρατός Η Bundeswehr Bungles δισεκατομμύρια ευρώ σε ραδιόφωνα που δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε οχήματα του στρατού 25 Σεπτεμβρίου 2023, 19:07 GMT Τον απηχούσε ο Stefan Keuter, Γερμανός πολιτικός του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία και μέλος της Bundestag από το 2017, ο οποίος είπε στο Sputnik ότι η χώρα «έχει ήδη έναν τακτικό στρατό, την Bundeswehr», η οποία είναι «ενσωματωμένη στη δυτική άμυνα. ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

" Εάν ενισχυθεί, ο ευρωπαϊκός «άξονας της συμμαχίας» θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από τους Αμερικανούς, σημείωσε ο Keuter. Παραμένει ασαφές "πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ουάσιγκτον και ένα υψηλό επίπεδο αμυντικής ετοιμότητας δεν μπορεί να είναι μειονέκτημα", πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στις προηγούμενες δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απροθυμία του να υπερασπιστεί τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για τις δαπάνες. .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...