Poll: Quarter of Americans Want Their State to Secede, Alaska Most Eager to Leave

Πολλοί ελπίζουν ότι η αποχώρηση από τις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής κρίσης και στην αντιμετώπιση άλλων πολεμικών κοινωνικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 36% των κατοίκων της Αλάσκας θέλουν η πολιτεία τους να εγκαταλείψει τις ομοσπονδιακές Ηνωμένες Πολιτείες και να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο έθνος Η έρευνα που διεξήχθη από το YouGov τον Φεβρουάριο έδειξε ότι το The Last Frontier είναι το πιο σκεπτικιστικό κράτος στη χώρα όσον αφορά την ομοσπονδιακή εξουσία. Η ιδέα του αποχαιρετισμού στην Ουάσιγκτον υποστηρίζεται επίσης από το 31% των κατοίκων του Τέξας, το 29% στην Καλιφόρνια και το 28% στη Νέα Υόρκη και την Οκλαχόμα, αντίστοιχα. 

Τα κινήματα ανεξαρτησίας είναι επίσης δημοφιλή σε εδάφη των ΗΠΑ όπως η Χαβάη και το Πουέρτο Ρίκο. Κατά μέσο όρο, ένας στους τέσσερις πολίτες των ΗΠΑ είναι υπέρ της απόσχισης. Ενώ η έρευνα παραμένει μηδαμινή στους λόγους μιας τέτοιας θέσης, πολιτικοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι ο αποσχισμός αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης πόλωσης στην κοινωνία των ΗΠΑ, που φαίνεται στην κλιμάκωση του κομματισμού, καθώς και στις εντάσεις μεταξύ των τοπικών διοικήσεων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε θέματα όπως ασφάλεια των συνόρων και μετανάστευση.

.
A family of migrants from Columbia climbs up through a canal fence after crossing under a hole in the US-Mexico border wall in El Paso, Texas, on December 19, 2022 - Sputnik International, 1920, 27.01.2024
Analysis
Texas Border Dispute Shows Entire US Constitutional System Collapsing in Multiple Ways

 Ο αποσχισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρεπουμπλικάνους - για παράδειγμα, στο Τέξας το 44% των πολιτών που είναι ευθυγραμμισμένοι με το GOP υποστηρίζουν το πιθανό Texit, πιστεύοντας ότι αυτή η τολμηρή κίνηση θα βοηθήσει στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης και θα αποκτήσει πλήρη έλεγχο στα σύνορα με το Μεξικό. 

Στην Αλάσκα, το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Αλάσκας υπάρχει εδώ και δεκαετίες και, εκτός από το ότι υποστηρίζει την απόσχιση, προωθεί επίσης τα δικαιώματα των όπλων και τη νομοθεσία κατά των αμβλώσεων. Επιπλέον, οι νέοι από την Αλάσκα αποδεικνύονται ακόμη πιο υπέρ της ανεξαρτησίας από τους μεγαλύτερους. Το κράτος έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση του έθνους σε περίπτωση απόσχισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...