Κινεζικής κατασκευής αεροσκάφη C919, ARJ21 εκτίθενται στην Καμπότζη

 ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ, 6 Μαρτίου (Xinhua) -- Η κινεζική κρατική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) πραγματοποίησε την Τετάρτη μια στατική απεικόνιση του αεροσκάφους C919 και μια πτήση επίδειξης του αεροσκάφους ARJ21 στην Καμπότζη. 

Η COMAC κράτησε τη στατική απεικόνιση του επιβατικού αεροσκάφους C919 στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ πριν πραγματοποιήσει μια φανταστική δοκιμαστική πτήση του επιβατικού αεροσκάφους ARJ21 στη διαδρομή μετ' επιστροφής από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ στην τουριστική επαρχία Σιέμ Ριπ. 

Η εκδήλωση προσέλκυσε δεκάδες στελέχη της πολιτικής αεροπορίας και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών. Το μονόκλιτο C919 είναι ένα επιβατικό αεροσκάφος στενής ατράκτου με μέγιστη χωρητικότητα 192 θέσεων, ενώ το ARJ21 είναι ένα δικινητήριο τζετ με μέγιστο αριθμό 90 θέσεων. 

Η COMAC άρχισε να παρουσιάζει τα αυτοαναπτυγμένα αεροσκάφη της C919 και ARJ21 στη Νοτιοανατολική Ασία μετά την ολοκλήρωση του Singapore Airshow 2024 στα τέλη του περασμένου μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη εμφάνιση των δύο αεροσκαφών εκτός Κίνας. Μετά την αεροπορική έκθεση, τα δύο εγχώρια αεροσκάφη είχαν πετάξει από τη Σιγκαπούρη προς το Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη και οι επόμενες πτήσεις τους θα είναι στη Μαλαισία και την Ινδονησία. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος της Κρατικής Γραμματείας Πολιτικής Αεροπορίας (SSCA) της Καμπότζης Sinn Chanserey Vutha δήλωσε ότι η Καμπότζη υποστήριξε την είσοδο των αεροσκαφών C919 και ARJ21 στην αγορά αεροσκαφών. «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την αγορά αεροσκαφών», είπε στο Xinhua ενώ παρευρέθηκε στην εκδήλωση επίδειξης πτήσης. Ο Chanserey Vutha είπε ότι τα αεροσκάφη C919 και ARJ21 θα παρέχουν περισσότερες επιλογές στους αερομεταφορείς και ότι τα κινεζικά αεροπλάνα έχουν κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. 

«Τα αεροσκάφη μπορούν να εξετάσουν εάν θα πρέπει να αγοράσουν ή να μισθώσουν το αεροσκάφος», είπε. «Ελπίζουμε ότι αυτό το αεροσκάφος θα εισέλθει σύντομα στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, επομένως αναμένουμε ότι οι αεροπορικές μας εταιρείες της Καμπότζης θα εκφράσουν επίσης το ενδιαφέρον τους για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους». 

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης, οι επιβάτες είπαν ότι είχαν μια άνετη διαδρομή επειδή δεν άκουγαν πολύ θόρυβο και ότι ο διάδρομος και τα καθίσματα του αεροπλάνου είναι ευρύχωρα. "Μου αρέσει το κάθισμα αυτού του αεροπλάνου. 

Είναι πολύ οικονομικό, δυνατό και λεπτό", δήλωσε στο Xinhua ο μόνιμος υπουργός Εξωτερικών της SSCA, Chea Aun, ενώ παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Σύμφωνα με την COMAC που εδρεύει στη Σαγκάη, οι πτήσεις επίδειξης στόχευαν να επαληθεύσουν την προσαρμοστικότητα των αεροπλάνων σε αεροδρόμια και δρομολόγια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, θέτοντας τα θεμέλια για τη μελλοντική εξερεύνηση της εταιρείας στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.


Ο μόνιμος υπουργός Εξωτερικών της Κρατικής Γραμματείας Πολιτικής Αεροπορίας (SSCA) της Καμπότζης Chea Aun (1ο L) επισκέπτεται τη στατική απεικόνιση του αεροσκάφους C919 στο διεθνές αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης στις 6 Μαρτίου 2024. Κινεζικά κρατικά αεροσκάφη Ο κατασκευαστής Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) πραγματοποίησε την Τετάρτη μια στατική απεικόνιση του αεροσκάφους C919 και μια πτήση επίδειξης του αεροσκάφους ARJ21 στην Καμπότζη. (Φωτογραφία: Liao Hongqing/Xinhua)

Chinese-made jetliners C919 (2nd R) and ARJ21 (1st R) are showcased at the Phnom Penh International Airport in Phnom Penh, Cambodia on March 6, 2024. Chinese state-owned aircraft manufacturer Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) on Wednesday carried out a static display of its C919 aircraft and a demonstration flight of its ARJ21 jetliner in Cambodia. (Photo by Liao Hongqing/Xinhua)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...