"Ο καταστροφικός ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόσφατη ιστορία είναι προφανής.


 ΜΟΣΧΑ, 7 Μαρτίου (Xinhua) -- 

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του NATO Steadfast Defender κλιμακώνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα, δήλωσε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

Το μεγάλης κλίμακας πολεμικό παιχνίδι που διεξάγεται στην Ευρώπη είναι ένας τρόπος για το ΝΑΤΟ να κάνει πρόβα «ένα σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», δήλωσε ο Patrushev, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. 

"Ο καταστροφικός ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόσφατη ιστορία είναι προφανής. Καμία άλλη χώρα δεν έχει οργανώσει τόσους πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις, ούτε έχει προκαλέσει τόσες πολλές οικονομικές κρίσεις", είπε. 

Σύμφωνα με τον Patrushev, το ΝΑΤΟ έχει γίνει «ένα σημαντικό όργανο επιρροής της Ουάσιγκτον», καθώς η συμμαχία συνεχίζει να επεκτείνεται προς τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. \

Σημείωσε επίσης ότι το μπλοκ έχει σχέδια να αυξήσει περαιτέρω την παρουσία του στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και Αρκτικής. 

Ο Patrushev είπε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συνέχισαν να αυξάνουν τις αμυντικές δαπάνες το 2024, γεγονός που αντικατοπτρίζει την «αυξανόμενη επιθετική φύση του». 

Οι στρατιωτικές ασκήσεις Steadfast Defender 2024 ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου και έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν έως τον Μάιο. 

Με περίπου 90.000 στρατιώτες να συμμετέχουν, είναι το μεγαλύτερο πολεμικό παιχνίδι στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Source: Xinhua| 2024-03-07 21:10:16|Editor: huaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...