Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο το 2024

 Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ζωντανή κοινή άσκηση διοίκησης από τον Ψυχρό Πόλεμο την άνοιξη του 2024, ανέφεραν οι Financial Times (FT).
Οι FT ανέφεραν ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει πάνω από 40.000 στρατιώτες για να πραγματοποιήσει μια άσκηση με το όνομα Steadfast Defender για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις της συμμαχίας στην απόκρουση πιθανών ρωσικών επιθέσεων εναντίον ενός από τα μέλη της. 
Η άσκηση   ξεκίνησε  και θα περιλαμβάνει από 500 έως 700 αποστολές αεροπορικής μάχης, περισσότερα από 50 πλοία και περίπου 41.000 στρατιώτες, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. 
Ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση είναι 32, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, και θα διεξαχθεί στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Βαλτική τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. 

Η άσκηση θα χρησιμοποιήσει γεωγραφικά δεδομένα του πραγματικού κόσμου για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική για την εκπαίδευση των στρατευμάτων, καθιστώντας την την πρώτη του είδους της όσον αφορά την τεχνική ικανότητα. 
Το ΝΑΤΟ στοχεύει να μετατραπεί από την απάντηση κρίσης σε μια συμμαχία για τον πόλεμο, αλλάζοντας τη στρατηγική στρατιωτικής εκπαίδευσης σε δύο μεγάλες ασκήσεις κάθε χρόνο, σε αντίθεση με μία, και αυξάνοντας τον αριθμό των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας από 40.000 σε πάνω από 300.000. 
Η συμμαχία θα εκπαιδεύσει επίσης τις δυνάμεις της στην καταπολέμηση τρομοκρατικών απειλών έξω από τα σύνορά της.Της Stella Yousse

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...