Η Ουκρανία αναφέρει ανελέητες ρωσικές επιθέσεις στη βασική πόλη Μπαχμούτ

 13 Απριλίου (Reuters) - Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την Πέμπτη με αδιάκοπες επιθέσεις στην κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας και βομβάρδισε επίσης τη νότια πόλη Χερσών, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο. 

 Το Κρεμλίνο θεωρεί τον Μπαχμούτ καθοριστικό για την αργή προέλασή του στην ανατολική Ουκρανία περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εισβολή της στη γειτονική του χώρα. 

 Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar, γράφοντας στο Telegram, είπε ότι σφοδρές μάχες έπληξαν όλα τα μέρη του ανατολικού μετώπου. Είπε ότι οι δυνάμεις υπέρ του Κιέβου απέκρουσαν επιθέσεις στις περισσότερες περιοχές.




 «Οι περισσότερες από τις επιθετικές προσπάθειες του εχθρού γίνονται στον τομέα Μπαχμούτ», έγραψε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι διοικητές είχαν ανακατευθύνει στρατεύματα εκεί από άλλες περιοχές. 

 "Ο εχθρός χρησιμοποιεί τις πιο επαγγελματικές του μονάδες εκεί και καταφεύγει σε σημαντικό αριθμό πυροβολικού και αεροπορίας. Κάθε μέρα, ο εχθρός πραγματοποιεί στο Μπαχμούτ από 40 έως 50 επιχειρήσεις εφόδου και 500 επεισόδια βομβαρδισμού.

" Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του κατείχαν το 80% του Μπαχμούτ, αλλά ο ουκρανικός στρατός είπε ότι ο αριθμός αυτός ήταν υπερβολικός.

 Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι πιέζουν τους συμμάχους για περισσότερα όπλα που το Κίεβο ελπίζει ότι θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει μια μεγάλη αντεπίθεση αργότερα αυτό το έτος. «Ετοιμάζουμε τα αγόρια μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοκλίπ αργά την Πέμπτη. "Ανυπομονούμε για την παράδοση των όπλων που υποσχέθηκαν οι εταίροι μας. Φέρνουμε τη νίκη όσο το δυνατόν περισσότερο." Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη νότια πόλη Χερσώνα. Μακριά από το πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι επικεντρώνονται στη μαζική προσπάθεια ανοικοδόμησης που θα χρειαστεί, καθώς και στην πίεση από τους συμμάχους να επιδείξουν πρόοδο στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο Πρωθυπουργός Denys Shmyhal, που είχε συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, υποσχέθηκε να λογοδοτήσει για κάθε δολάριο ΗΠΑ. βοήθεια και είπε ότι οι εργασίες ανοικοδόμησης θα ξεκινήσουν φέτος.

He welcomed what he called the "continuous, ironclad and unprecedented support" of the United States.

Shmyhal, speaking alongside U.S. Treasury Secretary Janet Yellen, said Kyiv had identified a priority funding gap of $14 billion needed this year.

He said Ukraine had implemented measures to account for all assistance received and undertaken more anti-corruption reforms in the past year than during many previous years combined.

Ukrainian officials are also pressing for membership in NATO - a move that Moscow has made clear it will not accept.

"There is no alternative to Ukraine's accession to NATO," Ukrainian Defence Minister Oleksii Reznikov told a Black Sea security conference.

Reporting by Aleksandar Vasovic; Editing by Tom Balmforth and Jonathan Oatis

Our Standards: The Thomson Reuters Trust Principles.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...