Η Boeing σταματά τις παραδόσεις περίπου 737 MAX λόγω νέου προβλήματος

 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 13 Απριλίου (Reuters) - 

Η Boeing (BA.N) διέκοψε τις παραδόσεις περίπου 737 MAX καθώς αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα ποιότητας προμηθευτή από την Spirit AeroSystems (SPR.N) που θα μπορούσε να εκτείνεται μέχρι το 2019, στις Η.Π.Α. αποκάλυψε ο κατασκευαστής αεροπλάνων την Πέμπτη. 

 Το ζήτημα πιθανότατα θα επηρεάσει έναν «σημαντικό» αριθμό μη παραδοθέντων αεροπλάνων 737 MAX τόσο στην παραγωγή όσο και στην αποθήκευση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των παραδόσεων 737 MAX βραχυπρόθεσμα, είπε η εταιρεία.

Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν 5,3% και οι μετοχές της Spirit AeroSystems σημείωσαν πτώση 11,8% μετά την ανακοίνωση. 

 Το πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει ένα τμήμα της οικογένειας αεροπλάνων 737 MAX, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων MAX 7, MAX 8 και MAX 8200 καθώς και του αεροσκάφους θαλάσσιας επιτήρησης P-8 Poseidon που βασίζεται στο 737 NG, δεν αποτελεί ζήτημα ασφάλειας πτήσης και τα εν υπηρεσία αεροπλάνα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, είπε η Boeing. 

 Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας είπε ότι είχε «επικυρώσει» την εκτίμηση της Boeing ότι δεν υπήρχε άμεσο ζήτημα ασφάλειας «με βάση τα γεγονότα και τα δεδομένα που παρουσίασε η Boeing» και η υπηρεσία θα αξιολογήσει όλα τα επηρεαζόμενα αεροσκάφη πριν από την παράδοση.

Το πρόβλημα περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο εξαρτημάτων που ενώνουν την οπίσθια άτρακτο που κατασκευάζει η Spirit με την κάθετη ουρά, τα οποία δεν είχαν στερεωθεί σωστά στη δομή της ατράκτου πριν σταλεί στην Boeing. 

 Ορισμένες εκδόσεις του αεροσκάφους, όπως το MAX 9, χρησιμοποιούν εξαρτήματα από διαφορετικούς προμηθευτές και τοποθετήθηκαν σωστά. Η Boeing ενημερώθηκε επίσημα για το πρόβλημα από το Spirit την Τετάρτη, ωστόσο το πρόβλημα πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 2019 και η εταιρεία εξακολουθεί να καθορίζει πόσα αεροσκάφη θα μπορούσαν να επηρεαστούν, ανέφερε η Boeing. 

 Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το πρόβλημα θα την αναγκάσει να ανακαλέσει τα σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής 737 φέτος καθώς αγωνίζεται να παραδώσει τουλάχιστον 400 MAX το 2023. Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε παραδόσεις 111 MAX κατά το πρώτο τρίμηνο, είχε στόχο να αύξηση των μηνιαίων ρυθμών παραγωγής MAX από 31 σε 38 έως τον Ιούνιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...