Όλα τα αυγά του κόσμου

 Όχι αρωματικά χοιρομέρια ή καπνιστά λουκάνικα, ούτε γουρουνάκια ασπίκ ή γεμιστά, ούτε ψωμάκια ή ψητά μπούτια μοσχαριού, αλλά τα αυγά – απλά αυγά – είναι τα πιο σημαντικά είδη στο πασχαλινό τραπέζι. Για omne vivum ex ovo . Για αυτό το λόγο δεν μπορούν να λείπουν τα αυγά. Άλλωστε παίζουν διπλό ρόλο – πριν τα φάμε, τα μοιραζόμαστε.

Και για αυτό, αρκούν τα βραστά αυγά και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι αυγά κοτόπουλου - αν και στις μέρες μας δεν είναι πια «συνηθισμένα», γιατί είναι πολύ διαφορετικά.

Απλώς πηγαίνετε σε οποιαδήποτε αγορά και εξοικειωθείτε με την πλούσια προσφορά: από ελεύθερη βοσκή, από πράσινα πόδια, από κότες leghorn, από σκουπίδια, από ένα κλουβί και από όλα όσα ονειρεύεστε. Αλλά μπορεί να υπάρχουν ορτύκια, πάπιες και χήνες - ανάμεσά τους υπάρχουν βρώμη και ποιος ξέρει τι άλλο.

Και τι ακολουθεί; Τι θα τους κάνουμε, έχοντας να επιλέξουμε από μια τέτοια προσφορά, στην οποία, όπως φαίνεται, λείπουν μόνο αυγά παγωνιού; Υπάρχουν και στρουθοκάμηλοι, αλλά για αυτό αργότερα, γιατί θα έπρεπε να υπάρξει μια έκπληξη.

Πού πήγαν όλα αυτά τα μαγικά ονόματα - αυγά ποσέ, αυγά ποσέ, αυγά μολύβδου και αυγά au beurre noir , δηλαδή αυγά σε μαύρο βούτυρο, ό,τι σημαίνει αυτό. Όπου μπορείτε να φάτεαβγό Γκλόρια , ένα από τα αγαπημένα αυγά του Τζέιμς Μποντ (σκληρό, κομμένο σε φέτες, με κρέμα, σάλτσα τυριού και αγγλική μουστάρδα); Πού θα βρείτε κουζίνες, πάρτι, σαλόνια, εστιατόρια και μπαρ που προσφέρουν τιρολέζικα, ιταλικά, γαλλικά, αιγυπτιακά, τουρκικά και φυσικά πολωνικά αυγά; Ένα τέτοιο αυγό συνήθως κατανοείται ως ένα γεμιστό τηγανητό αυγό, δηλαδή ένα κέλυφος γεμάτο με μια μάζα ψιλοκομμένο βραστό αυγό με πράσινα κρεμμύδια, μερικές φορές άνηθο και μαϊντανό, και η γέμιση στερεώνεται με τριμμένη φρυγανιά, χάρη στην οποία τηγανίζεται σε βούτυρο, τυλίγοντας μας με ανοιξιάτικα αρώματα. Θαυμάσιος!

Διαβάστε τα υπόλοιπα εδώ.

- Μετάφραση Alina Voziyan

 

Τα πασχαλινά αυγά συμβολίζουν την ανάσταση του Ιησού Χριστού, την αναγέννηση της φύσης και την ελπίδα που προέρχεται από την πίστη. Στην Πολωνία, είναι διακοσμημένα: μονόχρωμα (kraszanki), βαμμένα και διακοσμημένα με πολύχρωμα μοτίβα (pisanki, σχέδια γίνονται με κερί) ή μοτίβα γρατσουνίζονται με ένα αιχμηρό εργαλείο στο kraszanki (ξυμένο). Στη φωτογραφία, αυγά στο Krakow's Easter Market 2019. Φωτογραφία: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...