Ο πόλεμος με τον Τραμπ θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική πολιτική

 «Αν νωρίτερα ο Τραμπ δίσταζε να θέσει υποψηφιότητα, τώρα σίγουρα αποφάσισε ότι θα είναι υποψήφιος. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν μπορεί να νικηθεί. Αυτός είναι ο τύπος του πολιτικού. Θα παρατηρήσουμε διαδοχικές φάσεις αλληλοκατηγοριών και πράξεων εκδίκησης» προβλέπει ο αμερικανιστής, καθ. Zbigniew Levitsky.

TVP WEEKLY: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε επισήμως και κατηγορήθηκε για 34 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων. Η πιο ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι πριν από τις εκλογές του 2016, ο Τραμπ φέρεται να διέταξε την πληρωμή 130 χιλιάδων δολαρίων στον σταρ των ταινιών για ενήλικες. Ο Τραμπ, φυσικά, αρνείται τα πάντα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία που διώχθηκε ποινικά. Μπορεί, υπό τέτοιες συνθήκες, να είναι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών;

ΠΡΟΦ. ΖΜΠΙΓΝΕΦ ΛΕΒΙΤΣΚΙ:
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναγνωριστεί ως υποψήφιος πρόεδρος στο μέλλον. Δεν υπάρχουν επίσημα εμπόδια που να εμποδίζουν ένα άτομο που διώκεται να υποβάλει υποψηφιότητα και να γίνει πρόεδρος. Ακόμη και ένας καταδικασμένος μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στις αρχές του 20ου αιώνα ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που εξέτιε ποινή στη φυλακή, πήρε μέρος στις εκλογές, αλλά έλαβε πολύ λίγες ψήφους.

Πώς επηρεάζει όλη αυτή η υπόθεση -ποινική και ηθική- την πολιτική υποστήριξη του Τραμπ;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των υποστηρικτών του έχει αυξηθεί. Η αυξανόμενη υποστήριξη δεν προέρχεται από τον θαυμασμό για το πρόσωπό του, αλλά από την αντίθεση στο πώς ο εισαγγελέας που εκπροσωπεί το κράτος αντιμετωπίζει τον πρώην πρόεδρο. Αυτή είναι η φωνή της εξέγερσης ενάντια στις κρατικές αρχές, οι οποίες επί χρόνια δείχνουν σταθερά περιφρόνηση προς αυτόν, μίσος και επιθυμία να καταστρέψουν έναν άνθρωπο με κάθε κόστος.

Θα επηρεάσει την ψήφο των ψηφοφόρων;

Οι εκλογές απέχουν ακόμη περισσότερο από έναν χρόνο, οπότε είναι δύσκολο να πούμε σε αυτό το σημείο αν θα συμβεί αυτό. Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα ή στο εγγύς μέλλον, ο Τραμπ θα μπορούσε σίγουρα να υπολογίζει στις ψήφους νέων υποστηρικτών. Ωστόσο, τα συναισθήματα και η μνήμη εξασθενούν με τον καιρό. Τίθεται το ερώτημα προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η διαδικασία και ποια θα είναι η ετυμηγορία. Αν επρόκειτο για απώθηση του πρώην προέδρου από την πολιτική σκηνή, τότε επιτεύχθηκε το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα κάνει τα πάντα για να θέσει υποψηφιότητα και να κερδίσει. Οι υποστηρικτές του θα παραμείνουν υποστηρικτές του, οι αντίπαλοί του αντίπαλοι, αλλά το εκλογικό κέντρο μπορεί να καταψηφίσει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη ενός πολιτικού αντιπάλου.

Διαβάστε τα υπόλοιπα εδώ.

- Μετάφραση Olesya Geral

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...