Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων

 Η αστυνομία μπλοκάρει την οδό Williams καθώς το FBI ερευνά το σπίτι ενός 21χρονου μέλους της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης σε σχέση με την αποκάλυψη στρατιωτικών εγγράφων με υψηλή διαβάθμιση για τον πόλεμο της Ουκρανίας, Φωτογραφία: Getty Images 

Το FBI συνέλαβε την Πέμπτη έναν υπάλληλο της Εθνοφρουράς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τις πρόσφατες διαρροές στο Διαδίκτυο απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που έφεραν σε δύσκολη θέση την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland είπε ότι το FBI συνέλαβε τον άνδρα, τον Jack Teixeira, «σε σχέση με μια έρευνα για εικαζόμενη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση, διατήρηση και μετάδοση απόρρητων πληροφοριών εθνικής άμυνας».

Το FBI είπε ότι οι πράκτορες του είχαν συλλάβει και διεξήγαγαν «εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα επιβολής του νόμου σε μια κατοικία στο North Dighton της Μασαχουσέτης».

Σύλληψη ύποπτου για διαρροές αμερικανικού στρατού: πηγή

Ένας Εθνοφρουράς της Αεροπορίας που θεωρείται ύποπτος ότι διέρρευσε υψηλά απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ συνελήφθη την Πέμπτη στη Μασαχουσέτη, μια πηγή γνωστή...

δείτε περισσότερα

Εικόνες βίντεο που αναπαράγονται στα ειδησεογραφικά κανάλια δείχνουν βαριά οπλισμένους αξιωματικούς στη Μασαχουσέτη να συνοδεύουν έναν νεαρό άνδρα φορώντας ένα γκρι μπλουζάκι και έντονο κόκκινο σορτς σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε. Το κεφάλι του ήταν σκυμμένο και τα μαλλιά του κουρεμένα.

Οι διαρροές ήταν μια «σκόπιμη, εγκληματική ενέργεια», ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ορισμένες από τις πιο ευαίσθητες λεπτομέρειες που διέρρευσαν υποτίθεται ότι σχετίζονται με τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες για συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Νότιας Κορέας και της Τουρκίας.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...