Ούγγροι αγρότες διαδηλώνουν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

 Ούγγροι αγρότες διοργάνωσαν διαμαρτυρία κοντά στο σημείο ελέγχου Záhony στα σύνορα με την Ουκρανία, εναντιούμενοι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει τις αδασμολόγητες εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων για έναν ακόμη χρόνο. 

Πηγή: Ουγγρικό επιχειρηματικό κατάστημα Világgazdaság, σύμφωνα με την European Pravda Λεπτομέρειες: Τρακτέρ και διάφορα είδη γεωργικών μηχανημάτων απλώνονταν εκατοντάδες μέτρα κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας-Ουκρανίας. 

Η διαδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Ουγγαρία (Magosz) και το Εθνικό Γεωργικό Επιμελητήριο, που θεωρούν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαράδεκτη. 

Οι Ούγγροι αγρότες επιμένουν ότι τα προϊόντα που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους αγρότες της ΕΕ και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα των δικών τους αγροτών «αντί να προσπαθούν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή ύπαιθρο με τα μέτρα τους». 

Οι διαδηλωτές είπαν επίσης ότι η Ουκρανία εξήγαγε τρόφιμα ΓΤΟ και αντιτάχθηκαν σε αυτό. Είναι πεπεισμένοι ότι «η Ουκρανία μπορεί να καταστρέψει την ευρωπαϊκή γεωργία» και ότι πολλοί παραγωγοί και μεταποιητές τροφίμων στην ΕΕ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν λόγω της προμήθειας ουκρανικών αγαθών. 

Ιστορικό: Την Παρασκευή, η κυκλοφορία μέσω των σημείων ελέγχου Medyka-Shehyni, Hrebenne-Rava-Ruska και Dorohusk-Yahodyn παρεμποδίστηκε λόγω των διαμαρτυριών των Πολωνών αγροτών. Επίσημα, ο λόγος του αποκλεισμού ήταν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει το πλήρες άνοιγμα της αγοράς της ΕΕ στα ουκρανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών, για έναν ακόμη χρόνο.

Subjects:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...