Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση τις επόμενες 10 ημέρες

 Η Ρωσία σχεδιάζει να εξαπολύσει νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση εντός των επόμενων 10 ημερών. Πηγή: Financial Times με αναφορά σε ανώνυμο σύμβουλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 

Λεπτομέρειες: Οι Financial Times γράφουν ότι το Κίεβο απέκτησε «πολύ ισχυρές πληροφορίες προθέσεων» από τη Ρωσία για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση. 

Η ρωσική επίθεση πιθανότατα θα έχει στόχο να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς και μπορεί να ξεκινήσει στα δυτικά της περιφέρειας Λουχάνσκ, κοντά στις πόλεις Κρεμίνα και Λίμαν, όπου η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Οι Financial Times σημειώνουν επίσης ότι η Ρωσία αναπτύσσει τα στρατεύματά της στα νότια της περιφέρειας του Ντόνετσκ, με πρόσθετες δυνάμεις να αναπτύσσονται σε χωριά γύρω από την κατεχόμενη Μαριούπολη. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο στόχος της Ρωσίας είναι να ξεκινήσει την επίθεση πριν η Ουκρανία λάβει δυτικά τανκς και όπλα. Ο ανώνυμος Ουκρανός στρατιωτικός σύμβουλος είπε ότι μια νέα ρωσική επίθεση πιθανότατα θα ηγηθεί από ελίτ μονάδες.

"Πρόκειται για σωστές μηχανοποιημένες ταξιαρχίες, ακόμη κι αν είναι λιγότερο ικανές από ό,τι στην αρχή του πολέμου. Ενίσχυσαν τις μονάδες VDV [αερομεταφερόμενες] και θαλάσσιες μονάδες. 

Δεν είναι οδηγοί λεωφορείων και δάσκαλοι", είπε. Ιστορικό: Ο Oleksii Reznikov, υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι αμυντικές δυνάμεις της χώρας αναμένουν ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν πριν από τη συμβολική ημερομηνία της 24ης Φεβρουαρίου, αλλά προέτρεψε τους ανθρώπους να εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy είπε ότι οι Ρώσοι θέλουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τις αποτυχίες του περασμένου έτους τον Φεβρουάριο, αλλά η Ουκρανία πρέπει να επιβιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...