Οι Γάλλοι Πράσινοι και ο Μελανσόν κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τις βουλευτικές εκλογές

 ΠΑΡΙΣΙ, 2 Μαΐου (Reuters) - Οι Πράσινοι της Γαλλίας κατέληξαν σε συμφωνία με τη σκληρή αριστερά La France Insoumise (France Unbowed), δήλωσαν ηγέτες κομμάτων τη Δευτέρα, καθώς η αριστερά προσπαθεί να σχηματίσει κοινό μέτωπο κατά του προέδρου Emmanuel Macron στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ο Μακρόν, ο οποίος κέρδισε μια δεύτερη θητεία τον περασμένο μήνα, χρειάζεται πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να εφαρμόσει πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για ώθηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι πρόωρες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών στις 12-19 Ιουνίου δείχνουν ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αριστερά και δεξιά επιδιώκουν να σχηματίσουν συμμαχίες με την ελπίδα να ορίσουν πρωθυπουργό και να ελέγξουν το κοινοβούλιο.

Ο Adrien Quatennens, βουλευτής της La France Insoumise (LFI) - Το σκληρό αριστερό κίνημα του Jean-Luc Melenchon, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους Πράσινους "ιστορική στιγμή".

Ο Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές και μόλις έχασε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο πίσω από την ακροδεξιά λαϊκίστρια Μαρίν Λεπέν, κάλεσε όλα τα αριστερά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημά του.

Η συμφωνία LFI-Greens περιλαμβάνει στόχους μείωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60, αύξηση του κατώτατου μισθού και περιορισμό των τιμών στα βασικά προϊόντα, δήλωσε η νομοθέτης της ΕΕ LFI Manon Aubry, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν συμφωνίες με άλλα κόμματα της αριστεράς.

«Πρόκειται για μια λαϊκή ένωση γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα... για να κυβερνήσουμε μαζί», είπε στο ραδιόφωνο France Info.

Ο Μανουέλ Μπομπάρ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μελανσόν, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter ότι οι συνομιλίες με άλλα κόμματα θα συνεχιστούν.



Ο Φαμπιέν Ρουσέλ, ο οποίος διεκδίκησε την προεδρία με ένα εισιτήριο για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας, είπε ότι επίκειται συμφωνία για το κόμμα του να συμμετάσχει σε μια αριστερή συμφωνία για τους νομοθέτες.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς την Κυριακή, ο Μελανσόν εντοπίστηκε επίσης να αγκαλιάζει τον Ολιβιέ Φορ, τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, ένδειξη πιθανής ενότητας μετά την αναστολή των συνομιλιών μεταξύ του LFI και των Σοσιαλιστών την περασμένη εβδομάδα. Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά από τον Tassilo Hummel. Μοντάζ και Frank Jack Daniel

Τα πρότυπά μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...