Ο Μητσοτάκης στηρίζει την Κεραμέως που τον εκθέτει συνεχώς. Αποκάλυψη! Η ευνοούμενη (του Μαξίμου) εταιρία Cisco και οι αστείες δικαιολογίες
Eίναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τις ζωές των Ελλήνων μόνο με επικοινωνιακό τρόπο, χωρίς κανένα σχέδιο και με συνεχείς αστοχίες. Το μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση είναι ακόμη μία απόδειξη της αδυναμίας πολλών κυβερνητικών στελεχών να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί. Βέβαια, αυτή η αδυναμία ανταπόκρισης των υπουργών στα καθήκοντά τους, εφόσον μένουν αμετακίνητοι στις καρέκλες τους, αντανακλά και σε αυτόν που τους επέλεξε και τους κρατά.
Πάντως, από χθες αυτό που φωνάζει η ελληνική κοινωνία είναι να αποβληθεί η υπουργός Ανικανότητας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για το γεγονός ότι κράσαρε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, την πρώτη ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή.
Υπάρχουν ευθύνες που διαχέονται και σε άλλα υπουργεία, αλλά η κατ’ ευφημισμόν υπουργός Παιδείας είναι στην κορυφή. Το τι συνέβη χθες το πρωί το γνωρίζουν καλά οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς και οι οικογένειές τους, δηλαδή όλη η Ελλάδα. Δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί η κυρία Κεραμέως πίσω από αστείες δικαιολογίες. Δεν μπορεί ούτε να στηριχθεί στο «σιωπητήριο» που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ των λιστών του Πέτσα. Αυτή τη φορά η υπουργός Ανικανότητας είναι εκτεθειμένη στην ελληνική κοινωνία.
Χθες ήταν η πρώτη μέρα που οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα έκαναν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν τα προβλήματα. Κάποιοι μαθητές δεν κατάφεραν να συνδεθούν με την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ και αυτοί που κατάφεραν στην αρχή να συνδεθούν, στη συνέχεια βγήκαν εκτός συστήματος. Τηλεκπαίδευση τέλος, από την πρώτη ώρα εφαρμογής της.
Το υπουργείο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κατέφυγε στο γνωστό τροπάρι: Δεν φταίμε εμείς, φταίει ιδιωτική πλατφόρμα, η Cisco, και το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Αυτή η δικαιολογία δεν έχει καμία δόση αλήθειας. Από το υπουργείο Παιδείας είπαν ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Πορτογαλία και Κύπρο, άρα δεν ήταν το πρόβλημα στην Ελλάδα. Η δικαιολογία είναι ψευδής, καθώς τα παραρτήματα της Cisco σε Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα ελέγχονται από το παράρτημα της Ελλάδας, με γενικό διευθυντή τον Αντώνη Τσιμπούκη, συνομιλητή του pρωθυπουργού και πολλών υπουργών.
Ακόμη όμως κι αν ήταν αληθής η δικαιολογία, τίθενται τα εξής ερωτήματα: Ποιoς επέλεξε την ιδιωτική πλατφόρμα της Cisco; Ποιος δεν είχε εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην πλατφόρμα; Ποιος δεν φρόντισε να δοκιμάσει την πλατφόρμα και τις δυνατότητές της πριν τεθεί σε εφαρμογή; Ποιος «πέταξε» οκτώ ολόκληρους μήνες χωρίς να φροντίσει τον έλεγχο όλων των συστημάτων; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως.
Δεν χρειάζεται καν να παραθέσουμε αυτά τα ερωτήματα για να αποδείξουμε το γελοίον της δικαιολογίας της υπουργού Ανικανότητας. Αρκεί να θυμίσουμε ότι η Νίκη Κεραμέως είναι αυτή που στην περσινή δήλωσή της για την 28η Οκτωβρίου τοποθέτησε χρονικά την 28η Οκτωβρίου του 1940 στις… «παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Είναι αυτή που στις 21 Αυγούστου 2020 δήλωσε για το κόστος της σχολικής μάσκας: «Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο το οποίο θωρακίζει τον καθέναν και την καθεμία από εμάς… Επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός, όπως ακριβώς έχει και για προσωπικά του αντικείμενα, με τον ίδιο τρόπο να έχει μια υφασμάτινη μάσκα, η οποία να πλένεται και να ξαναχρησιμοποιείται». Γνωρίζουμε τη συνέχεια με τις μάσκες-αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στα σχολεία… Είναι η ίδια που είπε ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια είναι 17 μαθητές. Είναι η ίδια υπουργός Ανικανότητας που έπαιζε με τα νεύρα των μαθητών και των οικογενειών τους, όταν άλλαξε την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους.
Οι αστείες δικαιολογίες, που προκαλούν οργή στους πολίτες, δεν θα κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που η Cisco, η οποία έχει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, είναι η ευνοούμενη εταιρία του Μαξίμου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει διαφημίσει τις υπηρεσίες της πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση τον Ιούνιο υπέγραψε με τη συγκεκριμένη εταιρία, την Cisco, σύμβαση για την ίδρυση κέντρου καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των υπουργών Κυριάκου Πιερρακάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.
Οι σχέσεις της Cisco με στελέχη της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος διαφημιζόταν από την εταιρία ως εισηγητής στα συνέδριά της. Ενώ ο πριν από λίγες ώρες ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζορτζακάκης συμμετείχε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), την ίδια περίοδο με τον γενικό διευθυντή της Cisco, τον κ. Τσιμπούκη.
Τέλος, επειδή η κυβέρνηση διαφημίζει ότι η εταιρία παρέχει δωρεάν το λογισμικό της για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία, πρέπει να τονίσουμε ότι αποκρύπτει πως και τα άλλα αντίστοιχα λογισμικά, π.χ. το ΖΟΟΜ, παρέχονται δωρεάν.
Κάλυψη (που προκαλεί ερωτήματα) παρά τις άπειρες γκάφες
Κυβερνητικός εκπρόσωπος και Ν.Δ. έσπευσαν να καλύψουν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Εσπευσαν να τη στηρίξουν και με ένταση, τέτοια που να αφήνει ερωτήματα. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει την κυρία Κεραμέως, παρά το γεγονός ότι έχει υποπέσει σε άπειρες γκάφες, παραμένει υπουργός Παιδείας και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας είπε το ίδιο αφήγημα με την κυρία Κεραμέως, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Είπε δηλαδή ότι το πρόβλημα με το φιάσκο στην τηλεκπαίδευση ήταν πρόβλημα της εταιρίας σε όλη την Ευρώπη. Κατακεραύνωσε μάλιστα την αντιπολίτευση, που ζήτησε την παραίτηση Κεραμέως: «Οσοι έσπευσαν αυτογελοιοποιούνται. Αστείο το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Κεραμέως».
Ανακοίνωση υπέρ της υπουργού Παιδείας εξέδωσε και το κόμμα της Ν.Δ. Και σε αυτό δεν θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι έπεσε το σύστημα την πρώτη μέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης: «Ο διεθνής πάροχος της πλατφόρμας εργάζεται σκληρά για να λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες και έχει παράσχει διαβεβαιώσεις για την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου