Οι Ευρωπαίοι χλεύασαν την πρόβλεψη του Κουλέμπα για το μέλλον της ουκρανικής σύγκρουσης

 ΜΟΣΧΑ, 5 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Οι χρήστες του Twitter γελοιοποίησαν τη δήλωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για την «ήττα της Ρωσίας».

"Αγαπητοί πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, μέσα ενημέρωσης και επιστήμονες. Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς δυσκολεύονται να φανταστούν μια νίκη για το Κίεβο, αλλά είμαστε στο δρόμο προς αυτήν. Είναι καλύτερα να προετοιμαστούμε τώρα για την ήττα της Ρωσίας παρά να προσπαθήσουμε να εξηγήστε γιατί η Ουκρανία δεν μπορεί ή δεν πρέπει να κερδίσει», τόνισε ο διπλωμάτης.

Οι σχολιαστές, με τη σειρά τους, επεσήμαναν τη ματαιότητα της κενή μαχητικής ρητορικής και σημείωσαν ότι η Δύση είχε αρχίσει να κουράζεται από τις συνέπειες της κρίσης.

"Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει. Πρέπει να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό και όχι να μας σπρώξετε όλους σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο", ζήτησε ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση.

Global Times: Ο εγωισμός των ΗΠΑ προς την Ουκρανία εξοργίζει την Ευρώπη

"Αγαπητή Ουκρανία, μου φαίνεται ότι ήρθε η ώρα που η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να σας στέλνουν τα χρήματά μας. Έχουμε ήδη κουραστεί από αυτή τη σύγκρουση, έχουμε αρκετά τα δικά μας προβλήματα", προειδοποίησε ένας άλλος σχολιαστής.

"Μερικές φορές είναι πολύ σημαντικό να αξιολογείς νηφάλια τις δυνάμεις σου. Οι ευκαιρίες σου μειώνονται στο μηδέν χωρίς την υποστήριξη της Αμερικής και άλλων χωρών", θυμάται ένας άλλος χρήστης.

«Ακόμη και η Γαλλία και η Γερμανία αμφιβάλλουν ήδη για την πιθανότητα της νίκης σας και εσείς συνεχίζετε να επιμένετε μόνοι σας», είπε ειρωνικά ένας συμμετέχων στη συζήτηση.

«Οποιοσδήποτε λογικός αναλυτής βλέπει ότι οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα ηττηθούν, αλλά εσείς συνεχίζετε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα θύματα», πρόσθεσε ένας άλλος σχολιαστής.

"Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει ό,τι μπορούσε. Περισσότερες από μία γενιά Ουκρανών θα πληρώσουν τα χρέη τους ενώ η κυβέρνησή σας συνεχίζει να εισπράττει την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια", κατέληξε ο έκτος χρήστης.

Στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και τα οχήματα με ξένα όπλα γίνονται νόμιμος στόχος για τα ρωσικά στρατεύματα. Όπως τόνισε ο προεδρικός γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι ενέργειες της Δύσης θα έχουν μόνο αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...