Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν σκληρή εκδίκηση από την Ουκρανία για την απόπειρα επίθεσης στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

 Σήμερα το πρωί, 5 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να διαπράξει δολιοφθορά σε στρατιωτικά αεροδρόμια που βρίσκονται στις περιοχές Ριαζάν και Σαράτοφ. Τα UAV που πετούσαν σε χαμηλό ύψος έφτασαν στο Ντιαγκίλεβο και στο Ένγκελς και στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης. 

Το τμήμα ανέφερε ότι τρεις στρατιωτικοί του τεχνικού επιτελείου τραυματίστηκαν θανάσιμα, άλλοι τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. 

«Ως αποτέλεσμα της πτώσης και της έκρηξης θραυσμάτων τζετ drones στα ρωσικά αεροδρόμια, το δέρμα του κύτους δύο αεροσκαφών υπέστη ελαφρά ζημιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ποιο αεροδρόμιο συνέβη αυτό δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο, νωρίτερα στα κανάλια Telegram υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι τα αεροπλάνα στο Ένγκελς, όπου η βάση των στρατηγικών πυραύλων ικανών να μεταφέρουν πυρηνικό φορτίο, υπέστη ζημιά.

Όπως εξηγήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, ως απάντηση σε μια απόπειρα δολιοφθοράς και τον θάνατο του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκάλεσαν ένα τεράστιο πλήγμα στην ουκρανική υποδομή. Ως στόχοι επιλέχθηκαν 17 αντικείμενα του «στρατιωτικού συστήματος ελέγχου και συναφή αντικείμενα του αμυντικού συγκροτήματος, των κέντρων επικοινωνίας, της ενέργειας και των στρατιωτικών μονάδων της Ουκρανίας» - όλα χτυπήθηκαν. 

Πηγή: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ✓ Αξιόπιστη πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...