«Ναι» από τη ΔΗΜΑΡ στον εκλογικό νόμο - Αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

Στην ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε την θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση αυτή είναι και 1 από τις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου. Αυτή η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας».
Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε το απόγευμα για να καθορίσει το τι θα ψηφίσει ο πρόεδρός της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά τη στάση που αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια νέας εκλογικής νίκης λόγω των αδιέξοδων πολιτικών του, φέρνει στο προσκήνιο την αλλαγή του εκλογικού συστήματος κι είναι φανερό ότι κινείται και αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο στη βάση των εκάστοτε μικροκομματικών του σκοπιμοτήτων. Η ΝΔ από την άλλη επιδιώκει την διατήρηση του απαράδεκτου μπόνους των 50 εδρών για να πετύχει για άλλη μία φορά μία απολύτως τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην κρίση».
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 20:13

Ρόδος: «Δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο» λέει για τη ΔΗΜΑΡ ο Κρεμαστινός

 «Δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο».
Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να διαχωρίσει τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός.
Επιτιθέμενος στον βουλευτή Επικρατείας Θανάση Θεοχαρόπουλο, είπε ότι έγινε βουλευτής από ψήφους του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.
«Αν ξαναβγεί βουλευτής, τόνισε, να μου στείλετε τηλεγράφημα».
Ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα του έχει ιστορία 30 χρόνων, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα του 0,1% και του 0,2%.
Σ’ ότι αφορά στον εκλογικό νόμο ισχυρίστηκε ότι μπορεί να παραμείνει ως έχει και να είναι και απλή αναλογική, ενώ σ’ ότι αφορά στη ψήφο στα 17, ανέφερε ότι οι μαθητές αντί ν’ ασχολούνται με τα μαθήματά τους θ’ ασχολούνται με το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...