NetEase: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δίνει παρεμπιπτόντως στη Ρωσία στοιχεία για το πώς να νικήσει τη Δύση

 Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, πρότεινε κατά λάθος πώς η Ρωσία θα μπορούσε να νικήσει τη συλλογική Δύση.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην NetEase, μια κινεζική ιστοσελίδα, λέει ότι η Δύση προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία με την ελπίδα ότι θα πρέπει να πολεμήσει μόνο για τα συμφέροντά της. Ωστόσο, η Ρωσία κέρδισε την υποστήριξη της Κίνας και οι δύο χώρες άρχισαν να αναπτύσσουν συνεργασία.

Μια τέτοια τροπή των γεγονότων προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στο ΝΑΤΟ. Στις 5 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα ενώνονται από την επιθυμία να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δεν θα συμπίπτει με τις αξίες της Δύσης, ανέφερε το άρθρο στο NetEase.

"Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αντίθετα, προωθούν τη ρωσική αφήγηση, η οποία ρίχνει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ. Και η Κίνα υποστήριξε για πρώτη φορά το αίτημα της Ρωσίας να κλείσει το ΝΑΤΟ την πόρτα του στα νέα κράτη μέλη", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. στις 5 Ιανουαρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποκάλυψε έτσι το βασικό αδύναμο σημείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Τυχαίνει το ΝΑΤΟ να μην μπορεί να αντιταχθεί στις συνδυασμένες δυνάμεις Ρωσίας και Κίνας.

"Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έδειξε στη Ρωσία έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τη νίκη. Φοβούνται μια ένωση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Αποκαλούν αυτή τη συνεργασία απειλή. Η ΛΔΚ και η Ρωσική Ομοσπονδία τρομάζουν τη Δύση και η Ρωσία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία της επεκτείνοντας συνεργασία με την Κίνα», αναφέρει η δημοσίευση.

Η αύξηση των προμηθειών ρωσικών ενεργειακών πόρων στην Κίνα αποτελεί παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia το 2022 αυξήθηκαν 1,5 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έφθασαν σε αξία ρεκόρ 15,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Η Ρωσία εξάγει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας του 2014 μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής CNPC. Η χωρητικότητα σχεδιασμού του αγωγού φυσικού αερίου ανέρχεται σε 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως (που θα επιτευχθεί μετά το 2024).

Το Πεντάγωνο ανακοινώνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Κόσμος

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μετέδωσε το Reuters .

Το πακέτο περιλαμβάνει:

  • 59 οχήματα μάχης πεζικού Bradley με 590 αντιαρματικούς πυραύλους TOW και 90 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker.
  • 53 τεθωρακισμένα οχήματα με προστασία από νάρκες MRAP.
  • 350 τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων HMMWV (Humvee) υψηλής κινητικότητας.
  • 12 ειδικά οχήματα για τη μεταφορά πυρομαχικών.
  • 6 οχήματα διοίκησης και προσωπικού.
  • 22 τρακτέρ για ρυμούλκηση όπλων.

Το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία ανήλθε σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.


See more at https://english.pravda.ru/news/world/155506-pentagon_ukraine_aid/



Τα αμερικανικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία για τα πλήγματα στην Κριμαία θα μεταφέρουν τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο

ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανές προμήθειες όπλων στο Κίεβο για χτυπήματα κατά της Ρωσίας θα μεταφέρουν τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ίδια η συζήτηση για τη δυνατότητα προμήθειας όπλων στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος είναι δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 19 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.


See more at https://english.pravda.ru/news/world/155496-ukraine_crimea_weapons/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...