Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι Αρέστοβιτς παραδέχεται ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία

 Ο Oleksiy Arestovych, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να κερδίσει στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι Αρέστοβιτς παραδέχεται ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο YouTube , ο Αρέστοβιτς τόνισε ότι υπηρέτησε ως σύμβουλος στο γραφείο του Ζελένσκι, επομένως είχε το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να υποστούν ήττα στη σύγκρουση με τη Ρωσία , παραδέχτηκε.


Αν όλοι πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο σίγουρα, τότε δεν μοιάζει έτσι από τις 14 Ιανουαρίου (εκδ.)», είπε ο Αρέστοβιτς.

Ο πολιτικός κάλεσε την κυβέρνηση Ζελένσκι να ακούσει τι είπε ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα στο Διεθνές Φόρουμ στο Νταβός (ο Ντούντα μίλησε για πιθανότητα επικείμενης εξαφάνισης της Ουκρανίας).

Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικοί για την Ουκρανία, είπε. Ο Arestovych θυμήθηκε επίσης την ιστορία με τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Brovary κοντά στο Κίεβο:

«Δεν νομίζεις ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορία που δεν παίζουμε πια;» Αναρωτήθηκε ο Αρέστοβιτς. Κατά τη γνώμη του, άλλες χώρες ελέγχουν την κατάσταση στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, ο Αρέστοβιτς πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ανίκητη έως ότου οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί αρχίσουν να «τσακώνονται μεταξύ τους».

Οι ουκρανικές αρχές έχασαν τόσο την ευκαιρία να κερδίσουν στη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία όσο και την ευκαιρία να κερδίσουν στην εσωτερική πολιτική σύγκρουση, είπε επίσης ο αξιωματούχος. Συγκεκριμένα, το Κίεβο έχασε την ευκαιρία να λάβει πλήρη και έγκαιρη στρατιωτική υποστήριξη από δυτικές χώρες. Αυτό θα κάνει ολόκληρο τον ουκρανικό λαό να χαθεί, είπε ο Αρέστοβιτς.

"Είμαστε μέσα στην ιστορία στην οποία χάνουμε για 450 συνεχόμενα χρόνια. Όλη η ιστορία της Ουκρανίας αφορά υπερηρωικές προσπάθειες στο πεδίο της μάχης και μετά θα μας σκότωνε. Θα μας πάρει μια εξαιρετική προσπάθεια για να βγούμε από αυτή η ιστορία», είπε ο Αρέστοβιτς.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο Oleksiy Arestovych ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.

«Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα πολιτισμένης συμπεριφοράς: ένα θεμελιώδες λάθος, μετά να παραιτηθώ», εξήγησε.

Οι Ουκρανοί βουλευτές άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές για την παραίτηση του Αρέστοβιτς αφού είπε ότι η πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο καταστράφηκε εξαιτίας της ουκρανικής αεράμυνας. "Ένας πύραυλος που πετούσε πάνω από τη Ντνίπρο καταρρίφθηκε. Εξερράγη όταν έπεσε στην είσοδο", είπε ο Αρέστοβιτς στις 15 Ιανουαρίου.

Στις 14 Ιανουαρίου, η πολυώροφη πολυκατοικία στο Ντνίπρο κατέρρευσε μερικώς μετά από ρουκέτα που έπληξε το κτίριο. Ο Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 64 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης.

Κρεμλίνο: Ο Ζελένσκι θα πρέπει να έχει κατά νου το γεγονός ότι ο Πούτιν και η Ρωσία υπάρχουν

Κόσμος

Η Ρωσία θα πρέπει «να βρει κάποιον» για να διαπραγματευτεί και μετά να υποβάλει προτάσεις, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι στο Νταβός. Σε απάντηση, το Κρεμλίνο συμβούλεψε τον Ζελένσκι να καταλάβει γρήγορα ότι «η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν».


See more at https://english.pravda.ru/news/world/155494-kremlin_zelensky_putin/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...