3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ευρεία συζήτηση για την ταυτότητα και τις αξίες του κόμματος

Κοινός τόπος στις ομιλίες των στελεχών της 3η μέρας εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Για πρωθυπουργό σε αποδρομή έκανε λόγο η Κουμουνδούρου με αφορμή τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο βασικός εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας στη χώρα, που σιχαίνεται οτιδήποτε δημόσιο αλλά ζει από αυτό έναν αιώνα, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σηματοδοτεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη πολιτική ζωή του τόπου και καταφεύγει σε χοντροκομμένες προσβολές», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο Α. Τσίπρας ψήφισε για την εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση ή από το Συνέδριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.

Για ραγδαία αλλαγή του κλίματος μέσα στην κοινωνία μίλησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη

Μετά τη χθεσινή ένταση στην παρέμβαση Τσακαλώτου για το θέμα εκλογής προέδρου και Κ.Ε. σήμερα οι τόνοι ανέβηκαν για την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύνεδρος που αποδοκίμασε τον Θ. Δρίτσα και αρνήθηκε να ανακαλέσει αποπέμφθηκε από το συνέδριο.

Το σχέδιο της δεξιάς απέτυχε, τόνισε ο Χ. Σπίρτζης, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η κοινωνία ασφυχτιά από τις πολιτικές της κυβέρνησης

Οι εργασίες του 3ου συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή το απόγευμα με ομιλία του Α. Τσίπρα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

 






Σε ψηφοφορία με ενιαία κάλπη τίθενται σήμερα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο προτάσεις για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής. Η πρώτη πρόταση είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή από τη βάση του κόμματος, και η δεύτερη αυτή της εσωκομματικής ομάδας «Ομπρέλα» για εκλογή από το συνέδριο.

Εν τω μεταξύ, πρωθυπουργό σε αποδρομή που τρέμει την κοινωνία χαρακτήρισε ο ΣΥΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του από το Ηράκλειο.

«Ένας πρωθυπουργός που τη μια μέρα ορίζει σε ποια περιφέρεια θα κατέβει ένας υπουργός του και την άλλη μέρα διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή που τρέμει την κοινωνία που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...