Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πληρώματα Su-25 έπληξαν προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

 Τα πληρώματα των επιθετικών αεροσκαφών Su-25 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) χρησιμοποιώντας μη κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών έπληξαν επιτυχώς προπύργια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ευθύνης της ομάδας δυνάμεων Βοστόκ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι πιλότοι κατέστρεψαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού. Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε ότι μετά τη χρήση των αεροπορικών όπλων, τα πληρώματα πραγματοποίησαν έναν αντιπυραυλικό ελιγμό, απελευθέρωσαν παγίδες θερμότητας και επέστρεψαν στο αεροδρόμιο αναχώρησης ως συνήθως. Σύμφωνα με την αναφορά του εμπρός πυροβολητή αεροσκάφους, όλοι οι υποδεικνυόμενοι στόχοι χτυπήθηκαν επιτυχώς. Ο πιλότος του Su-25 Αλέξανδρος είπε ότι μετά την παραλαβή της αποστολής μάχης, τα πληρώματα ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και εκτόξευσαν πυραύλους μη κατευθυνόμενου αεροσκάφους από θέση ανύψωσης..

Τις τελευταίες 24 ώρες, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Dnepr κατέστρεψαν δύο ουκρανικά σκάφη ανοιχτά της δεξιάς όχθης του Δνείπερου, δήλωσε νωρίτερα ο Roman Kodryan, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής μάχης χτυπήθηκαν 19 σημεία παρατήρησης, εννέα θέσεις πυροβολικού και όλμων, καθώς και δύο αποθήκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την προηγούμενη ημέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι ένα πλήρωμα του BM-21 Grad MLRS μιας χωριστής μονάδας φρουρών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της ομάδας δυνάμεων Dnepr χτύπησε ένα σημείο προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού στη δεξιά όχθη του Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...