Γεωργιάδης: Δεν θα δοθεί παράταση μετά τις 30 Ιουνίου σε συμβασιούχους στην καθαριότητα νοσοκομείων

 Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 8 Μαΐου το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης ΜΕΘ για ασθενείς με COVID 19, την αναβάθμιση και αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω προϋπολογισμού της 6ης Υ.Πε. και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα εγκαίνια της Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου.

Κατά την άφιξή του, τον υποδέχτηκε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και ΠΓΝΙ, Σπύρος Δερδεμέζης.

Όμως, η «είδηση» από τις επισκέψεις του κ. Γεωργιάδη βγήκε από τις συναντήσεις του με κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων.

Εκεί και με κατηγορηματικό τρόπο στους τελευταίους ο υπ. Υγείας φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, το επιχείρημά του είναι ότι πρόκειται για συμβασιούχους και το γνώριζαν εξαρχής.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τους συμβασιούχους των νοσοκομείων ανέφερε πως «όταν υπογραφεί μία σύμβαση ορισμένου χρόνου γνωρίζουν όλοι ότι αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Δεν πρόκειται λοιπόν για απολύσεις αλλά για λήξη των συμβάσεων».

Οι εργαζόμενοι αντέκρουσαν τα λεγόμενα του υπουργού λέγοντας ότι καλύπτουν σημαντικές θέσεις και ότι είναι απαραίτητο προσωπικό και ότι παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και ότι δεν εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό, αλλά καλύπτουν ουσιαστικά οργανικές θέσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να αντέτεινε ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, ενώ στην επισήμανση ότι χάνουν την δουλειά τους είπε ότι δουλειές στην Ελλάδα, στους τομείς της εστίασης και της φύλαξης, υπάρχουν πολλές.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης το είχε «προαναγγείλει» από το βήμα της Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη σχετικά με τους 58 εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» που οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

«Παράταση εργασίας έως τις 30 Ιουνίου έχει δοθεί στους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα των νοσοκομείων που οι συμβάσεις τους έχουν λήξει προκειμένου να έχουν μια ομαλή μετάβαση στη ζωή τους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, αλλά εγώ δεν θα τους πω ότι θα γίνουν μόνιμοι στο δημόσιο ή αορίστου χρόνου από το παράθυρο γιατί το απαγορεύει το Σύνταγμα και όποιος το κάνει διαπράττει ποινικό αδίκημα».

Ο υπουργός, τόνισε ότι «εάν είναι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των νοσοκομείων αυτό θα γίνει με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και όχι μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...