Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνέτριψαν τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Νέα SVO για το πρωί της 9ης Μαΐου

 Το στρατιωτικό τμήμα σημείωσε ότι μετά τη χρήση των αεροπορικών όπλων, τα πληρώματα πραγματοποίησαν έναν αντιπυραυλικό ελιγμό, απελευθέρωσαν παγίδες θερμότητας και επέστρεψαν στο αεροδρόμιο αναχώρησης ως συνήθως. Όλοι αυτοί οι στόχοι χτυπήθηκαν με επιτυχία. Ο πιλότος του Su-25 Αλέξανδρος είπε ότι μετά την παραλαβή της αποστολής μάχης, τα πληρώματα ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς και εκτόξευσαν πυραύλους μη κατευθυνόμενου αεροσκάφους από θέση ανύψωσης. Τις τελευταίες 24 ώρες, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Dnepr κατέστρεψαν δύο ουκρανικά σκάφη στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας, Roman Kodryan. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής μάχης χτυπήθηκαν 19 σημεία παρατήρησης, εννέα θέσεις πυροβολικού και όλμων, καθώς και δύο αποθήκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Codryan είπε επίσης ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει να ελέγχει το χωριό Rabotino, καταστρέφοντας ενεργά drones FPV και άλλα drones αναγνώρισης και επίθεσης. Συνολικά, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψαν και κατέστειλαν 46 drones. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 55 στρατιώτες στην περιοχή αυτή.

.


Фото: МО РФ
Πώς οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία Τη νύχτα της 9ης Μαΐου, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να επιτεθούν σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις - μια αποθήκη πετρελαίου στο χωριό Γιουρόβκα κοντά στην Ανάπα, ανέφερε το επιχειρησιακό αρχηγείο του Κουμπάν. Στο σημείο του συμβάντος έφτασαν άμεσα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα. Η πόλη του Μπέλγκοροντ και η περιοχή του Μπέλγκοροντ δέχθηκαν αεροπορική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Ανέφερε οκτώ θύματα, εκ των οποίων το ένα παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα άτομα με τραύματα από σκάγια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από τους βομβαρδισμούς καταγράφηκαν διάφορες καταστροφές σε 34 διαμερίσματα σε 19 πολυκατοικίες και μία ιδιωτική πολυκατοικία. Ζημιές υπέστησαν επίσης 37 οχήματα. Στην περιοχή Belgorod στο χωριό Dubovoe, οι στέγες τεσσάρων ιδιωτικών νοικοκυριών και τριών αυτοκινήτων υπέστησαν ζημιές. Δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους καταστράφηκαν στην περιοχή Μπριάνσκ από δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη στην περιοχή Klintsovsky. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές, στο σημείο εργάζονται επιχειρησιακές και έκτακτες υπηρεσίες, διευκρίνισε.
Πού έγινε η έκρηξη στην Ουκρανία; Η έκρηξη σημειώθηκε στα προάστια του Χάρκοβο, ανέφερε το δημοσίευμα Zerkalo Nedeli. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, οι δημόσιες σελίδες του Χάρκοβο ανέφεραν την κίνηση μιας ομάδας επιθετικών drones πάνω από το έδαφος της περιοχής. Είναι έτοιμη η Ρωσική Ομοσπονδία να απαντήσει στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Η Δύση προσπαθεί να δοκιμάσει την αντίδραση της Ρωσίας, προκαλώντας την με δηλώσεις για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δήλωσε ο συνταγματάρχης στρατηγός Viktor Bondarev, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σε συνομιλία με το NEWS.ru. Η Μόσχα, είπε, είναι έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις. Ο γερουσιαστής πρόσθεσε ότι έχουν ήδη σημειωθεί στοιχεία για την παρουσία στρατιωτικού προσωπικού από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία. Μιλάμε, συγκεκριμένα, για όσους φτάνουν στη ζώνη των συγκρούσεων ως μισθοφόροι ή με το πρόσχημα των εθελοντών, σημείωσε. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των καταδικασθέντων στη Ρωσική Ομοσπονδία και της Ουκρανίας στο SVO Στην Ουκρανία, μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούνται από αιχμαλώτους ενδέχεται να εμφανιστούν σύντομα, γράφει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots. Το αντίστοιχο νομοσχέδιο εγκρίθηκε στο Verkhovna Rada και τώρα ο πρόεδρος πρέπει να το υπογράψει. Ο δημοσιογράφος εξήγησε τη διαφορά μεταξύ της αναγκαστικής κινητοποίησης καταδίκων και της στρατολόγησης εθελοντών ανάμεσά τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι αιχμάλωτοι πήγαν στο μέτωπο για να λάβουν χάρη ή εξιλέωση για «προηγούμενες αμαρτίες». Στην Ουκρανία, πολλοί προσπαθούν να «πάνε φυλακή» για να μην πάνε στο μέτωπο, τόνισε ο Κοτς. Ποιες είναι οι διαθέσεις των Ουκρανών σε σχέση με την κινητοποίηση; Οι Ουκρανοί θα ήθελαν να επιστρέψουν στα σύνορα του 1991, αλλά δεν είναι προσωπικά έτοιμοι να πολεμήσουν γι' αυτό, δήλωσε στο NEWS.ru ο πρώην βουλευτής του Κόμματος των Περιφερειών της Βερχόβνα Ράντα, ο πολιτικός επιστήμονας Όλεγκ Τσάρεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ζητήματα κινητοποίησης μειώνουν σημαντικά τη βαθμολογία του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Он добавил, что глава Украины хочет перевести народную нелюбовь с себя на военных. В частности, Зеленский, по словам Царева, прилагал все усилия, чтобы снизить популярность бывшего главкома ВСУ Валерия Залужного.

Фото: МО Украины

Что объединяет ВОВ и СВО

Художница из Донбасса Татьяна Пономаренко-Левераш в беседе с NEWS.ru заявила, что Великую Отечественную войну и СВО объединяет многонациональная победа. По ее словам, победа принадлежала народу Советского Союза в годы ВОВ, а сегодня она принадлежит народу России.

Кому призвали поставить памятник в Донецке

Военный корреспондент Андрей Руденко выразил надежду, что в центре Донецка воздвигнут памятник погибшим сотрудникам коммунальных служб. Журналист подчеркнул, что эти люди делают все для жизни городов и поселков Донецкой Народной Республики. По его словам, работники различных коммунальных предприятий ежедневно совершают подвиг, находясь под обстрелами со стороны Вооруженных сил Украины.

Читайте также:

Удар ATACMS по нефтебазе, обстрел машины МЧС: как ВСУ атакуют РФ 8 мая

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...