Μαρία Ζαχάροβα: H Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, πάντα σέβεται τη Σερβία

 «Ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Rade Basta, έχει έναν περίεργο τρόπο σκέψης όταν λέει ότι η Σερβία πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον σερβικό λαό», δημοσίευσε στο Telegraμ, η Μαρία Ζαχάροβα

«Ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Rade Basta, έχει έναν περίεργο τρόπο σκέψης όταν λέει ότι η Σερβία πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, η οποία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον σερβικό λαό», δημοσίευσε στο Telegram ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Sputnik.

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως: «Παράξενη θέση: Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στη Σερβία, ο Σέρβος υπουργός καλεί για δράση κατά της Ρωσίας. Ίσως θα ήταν καλύτερο για τον Σέρβο υπουργό να μιλήσει ενάντια στις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα του».

Η Ζαχάροβα, προσθέτει ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, πάντα σέβεται τη Σερβία και τον σερβικό λαό. «Δεν πρόκειται μόνο για την ιστορική αλήθεια, αλλά για προφανή γεγονότα – με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, η πίεση των ΗΠΑ δεν θα σταματήσει, αλλά μόνο θα ενταθεί»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας δήλωσε υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία λόγω επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, αλλά το κόμμα του Ενωμένη Σερβία, καθώς και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ivica Dačić, διαφώνησαν με τη θέση του.

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...