Επισπεύδει η Γερμανία τον επαναπατρισμό του χρυσού της

Η γερμανική κεντρική τράπεζα βρίσκεται στη διαδικασία επαναπατρισμού των αποθεμάτων χρυσού αξίας δισεκατομμυρίων και μάλιστα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele .
Η Γερμανία κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στον κόσμο, περισσότερες από 270.000 ράβδους χρυσού.
Για δεκαετίες, οι περισσότερες μπάρες είχαν αποθηκευτεί στο εξωτερικό – στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο.
Μετά από πίεση των Γερμανών πολιτών η Bundesbank ανακοίνωσε το 2013 ότι δεν πρόκειται να αποθηκεύσει τουλάχιστον το ήμισυ των αποθεμάτων χρυσού της στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2020.
Ωστόσο, από το 2013 η χώρα επαναπατρίζει ράβδους χρυσού κάθε χρόνο. Μόνο το 2016, 216 τόνοι χρυσού μεταφέρθηκαν στη Γερμανία. Τώρα η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ πριν από τη λήξη της προθεσμίας το 2020.
Όταν ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί εκφράστηκαν υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας.
Ορισμένοι μάλιστα είχαν αμφισβητήσει αν ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015 με την Κεντρική Τράπεζα να υπόσχεται μεγαλύτερη διαφάνεια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...