Η Γερμανία είναι από καιρό συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, πιστεύει ο ειδικός.

 ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 5 Μαρτίου - RIA Novosti. 

Η Γερμανία, από πολλές απόψεις, συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αν και το επίσημο Βερολίνο, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, δεν σκοπεύει να υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές», αυτή η άποψη εκφράστηκε σε συνομιλία με το RIA Novosti από Γερμανός ειδικός, πρώην συμπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, Ράινερ Μπράουν. 

 Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά από διαρροή συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr για επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας, μίλησε για άλλη μια φορά κατά της προμήθειας πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών είναι απαραίτητη. για τον έλεγχο της χρήσης τους. 

 Η καγκελάριος είχε αναφέρει προηγουμένως ότι αυτό θα ήταν παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» και θα έκανε τη Γερμανία συμμετέχουσα στον πόλεμο.

 Η Γερμανία είναι ήδη συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, ανεξάρτητα από τυχόν επίσημα νομικά κριτήρια, τα οποία είναι επίσης αμφίβολα. Επιπλέον, θα ήταν απαραίτητο να ελεγχθεί εάν δεν είναι ήδη ένα από την άποψη τέτοιων κριτηρίων. Θα μπορούσε επίσης να ρωτήσει το ερώτηση: αν οι τέσσερις αξιωματικοί που αναφέρονται στη διαρροή ήταν ένοχοι για τον σχεδιασμό ενός επιθετικού πολέμου», είπε ο Μπράουν.

 Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή η άποψη των πραγμάτων δεν είναι ξένη, για παράδειγμα, στην επιστημονική υπηρεσία της Bundestag, σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών αποτελεί ενεργή επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

 «Όταν σχεδιάζονται πόλεμοι στην αεροπορική βάση Ramstein στη γερμανική επικράτεια, στρατιώτες από την Ουκρανία εκπαιδεύονται σε γερμανικό έδαφος και όταν εμπλεκόμαστε στην προμήθεια όπλων αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν πόλεμο αυτής της κλίμακας, τότε αυτό είναι συμμετοχή σε αυτός ο πόλεμος», τόνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου.  

Παράλληλα, δεν απέκλεισε την ανάδυση μιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που θα προέρχεται από το επίσημο Βερολίνο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, προς το παρόν, σημείωσε ο ειδικός, δεν βλέπει τέτοιες τάσεις.  

"Λυπάμαι που πρέπει να το πω αυτό ως Γερμανός. Αλλά κατά τη γνώμη μου, οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες είναι πολύ πιθανό να προέλθουν από τον παγκόσμιο Νότο", πρόσθεσε.

 Ο Ράινερ Μπράουν είναι βετεράνος του γερμανικού κινήματος ειρήνης, ειδικευμένος στην κριτική των πυρηνικών όπλων και πρώην συμπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης. Ο Μπράουν είναι ένας από τους εμπνευστές μιας ανοιχτής επιστολής προς τον Σολτς, η οποία υπογράφηκε από πάνω από 200 συναδέλφους του Γερμανού Καγκελαρίου. Οι συντάκτες του μηνύματος κάλεσαν το Βερολίνο και το Παρίσι να υποστηρίξουν την ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία μαζί με μεσολαβητές που εκπροσωπούνται από τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία. Την 1η Μαρτίου, η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, δημοσίευσε μια ηχητική ηχογράφηση και κείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών της γερμανικής Bundeswehr. Η συνομιλία περιλάμβανε τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους της Bundeswehr, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, που συζήτησαν την πιθανή αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία και την ουκρανική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας. Μεταξύ άλλων, ο στρατός καταγράφεται να συζητά πώς να εγκαταστήσει πυραύλους Taurus και να εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό να εκτοξεύει πυραύλους στη Γέφυρα της Κριμαίας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην περνά την «κόκκινη γραμμή» και να μην γίνονται εμφανείς συμμετέχοντες στη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

 Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών τονίζει την άμεση εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να φέρει την ευθύνη για τις καταστροφικές ενέργειες που σχεδίασε και σε μεγάλο βαθμό υλοποίησε. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν την αυθεντικότητα της ηχογράφησης. 

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, με τη σειρά του, δήλωσε ότι οι περισσότερες πληροφορίες από τη συνομιλία μεταξύ του γερμανικού στρατού που δημοσιεύτηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ήταν ήδη διαθέσιμες στο κοινό, αλλά ορισμένες από τις πληροφορίες δεν προορίζονταν ακόμα για το ευρύ κοινό. Έτσι, έμμεσα αναγνώρισε και την αυθεντικότητα αυτής της ηχογράφησης. 

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι διενεργείται ενδελεχής, εντατική και ταχεία έρευνα για τη δημοσίευση της ηχογράφησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...