Pavel Gusev: στη Γερμανία σιωπούν για το τι κάνουν οι ουκρανικές αρχές

 Στη Γερμανία, οι αντικειμενικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία σιωπούν, δήλωσε στο ραδιόφωνο Sputnik ο Πάβελ Γκούσεφ, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Μόσχας και αρχισυντάκτης της έκδοσης Moskovsky Komsomolets.

 Οι εκπρόσωποι των γερμανικών μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία εάν οι γερμανικές αρχές παρέμβουν στο έργο των Ρώσων δημοσιογράφων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

 «Θέλω να πω αμέσως ότι το γνωρίζουν ήδη μέσω της διπλωματικής οδού στο Βερολίνο - εάν αγγίξουν Ρώσους ανταποκριτές και εξακολουθήσουν να φέρουν τα σχέδιά τους στο τέλος, τότε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία», προειδοποίησε η Ζαχάροβα.  

Οι γερμανικές αρχές πρόκειται να εκδιώξουν Ρώσους δημοσιογράφους και όχι να ανανεώσουν τις βίζες και τις διαπιστεύσεις τους, εξήγησε ο διπλωμάτης στο πρόγραμμα Soloviev Live. Στο ραδιόφωνο Sputnik, ο Pavel Gusev, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Μόσχας και αρχισυντάκτης της έκδοσης Moskovsky Komsomolets, σημείωσε ότι τα κορυφαία γερμανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν παραποιημένες πληροφορίες για την ουκρανική σύγκρουση.

«Σήμερα - το ξέρω σίγουρα, επειδή υπάρχουν δημοσιογράφοι από το Moskovsky Komsomolets στη Γερμανία - ειλικρινείς, αληθινές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, για τον νεοναζισμό, για την καταπίεση του ρωσόφωνου πληθυσμού, για το τι κάνουν σε νέους που δεν θέλουν να πολεμήσουν. Και οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, φυσικά, παρέχουν πληροφορίες στη Ρωσία για το τι συμβαίνει στη Γερμανία και πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε αυτό», εξήγησε ο Πάβελ Γκούσεφ. 

 Η πρόθεση των γερμανικών αρχών να περιορίσουν τις δραστηριότητες των Ρώσων ανταποκριτών είναι παραβίαση των κανόνων και των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, συνέχισε. Σύμφωνα με τον Γκούσεφ, στην ίδια τη Γερμανία πολλοί άνθρωποι δεν θα δεχτούν τέτοιες ενέργειες από τις γερμανικές αρχές.  

" «Πιστεύω ότι η αντίδραση διάφορων πολιτικών και δημόσιων οργανισμών σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι γερμανικές αρχές - την απέλαση Ρώσων δημοσιογράφων, τη μη παράταση της βίζας τους - θα είναι αρνητική. Το να μην επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να εργαστούν, να πουν τι είναι πραγματικά συμβαίνει στη Γερμανία - αυτό, νομίζω, είναι παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τις δραστηριότητες των δημοσιογράφων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...