Το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον υποστράτηγο Kobylash και τον ναύαρχο Sokolov

 ΧΑΓΗ, 5 Μαρτίου – RIA Novosti.  

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον διοικητή της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Κόμπιλας και τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (Στόλος Μαύρης Θάλασσας) Βίκτορ Σοκόλοφ, προκύπτει από τη δήλωση. της αρχής. 

 «Σήμερα, 5 Μαρτίου 2024, το Τμήμα Προδικασίας του Δεύτερου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου <..

.> εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα - τον κ. Σεργκέι Ιβάνοβιτς Κόμπιλας και τον κ. Βίκτορ Νικολάεβιτς Σοκόλοφ - στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία για φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις 10 Οκτωβρίου 2022 έως τουλάχιστον τις 9 Μαρτίου 2023», αναφέρει το κείμενο.

 Σύμφωνα με το ΔΠΔ, φέρεται να έχουν λόγους να πιστεύουν ότι «ο Kobylash και ο Sokolov είναι υπεύθυνοι για τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από υφισταμένους τους στην ουκρανική υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου».

 Το δικαστήριο πιστεύει επίσης ότι «αυτές οι επιθέσεις στράφηκαν εναντίον πολιτικών στόχων και εκείνες που εκείνη τη στιγμή μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως στρατιωτικοί υπέστησαν υπερβολική ζημιά». 

Επιπλέον, «προκλήθηκαν παράπλευρες ζημιές σε πολίτες», ανέφερε το τμήμα. 

 Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο ρωσικός στρατός δεν επιτίθεται σε κτίρια κατοικιών ή κοινωνικές υποδομές σε μάχες με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. «Το περιεχόμενο των ενταλμάτων έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο» για την προστασία των μαρτύρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας της έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, το τμήμα προδικασίας του ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη διαμεσολαβήτρια των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα. Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για την «απέλαση παιδιών» τα οποία οι ρωσικές αρχές έσωσαν από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις και τα μετέφεραν από τη ζώνη μάχης σε ασφαλείς περιοχές. 

 Μετά από αυτό, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον των δικαστών Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala και Sergio Gerardo Ugalde Godinez. Όλοι τους κατηγορούνται για εν γνώσει τους παράνομη κράτηση και προετοιμασία επίθεσης σε εκπρόσωπο ξένου κράτους. Τον Μάιο, το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τους εισαγγελείς του ΔΠΔ Khan Karim Assad Ahmad και Rosario Salvatore Aitale στη λίστα καταζητούμενων και λίγο αργότερα τον Tomoko Akane.

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να εγείρεται το ζήτημα του ΔΠΔ σχετικά με τη «σύλληψη του Πούτιν». Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου και οποιεσδήποτε από τις αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...