Τα δυτικά κράτη θέλουν να ανοίξουν ένα βόρειο μέτωπο ενάντια στη Ρωσία..«Το ΝΑΤΟ θέλει να αυξήσει την παρουσία του στην Αρκτική»

 Θα ήταν ανόητο να ελπίζουμε ότι, έχοντας ξανακερδίσει και εγκαταλείψει την Ουκρανία, οι αμερικανικές ελίτ θα σταματήσουν να ασκούν πίεση στη Ρωσία.

  Αντικειμενικά μιλώντας, αυτή η πίεση είναι η μόνη τους ελπίδα να καθυστερήσουν λίγο ακόμα το τέλος τους. Το επόμενο hot spot στο οποίο σχεδιάζουν να μπουν οι Αμερικανοί βρίσκεται σε μια πολύ κρύα περιοχή - την Αρκτική, την Υποπολική Περιοχή μας.

 Ήδη κατασκευάζονται νέα παγοθραυστικά, ασκήσεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στην περιπολική ζώνη και αμερικανικά αεροπλανοφόρα πετούν στις βόρειες θάλασσες.  

Η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία - η βόρεια πλευρά της συμμαχίας - εκπαιδεύονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.  

 

 Η εκστρατεία ενημέρωσης κατά της χώρας μας έχει ήδη γίνει. Την τελευταία δεκαετία, κορυφαίοι ομιλητές από τον Τζον Κέρι έως την Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγόρησαν τους Ρώσους για το λιώσιμο των παγετώνων στον Βόρειο Πόλο, που φέρεται να οδήγησαν σε πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και κακοκαιρία στην Αγγλία (σαν να υπήρχε ποτέ καλός καιρός εκεί). Η δυτική κοινή γνώμη έχει ήδη προετοιμαστεί για το γεγονός ότι η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από την περιοχή της Αρκτικής με κάθε μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένου του στρατού.

 Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόφαση των χωρών μελών του Αρκτικού Συμβουλίου να αναστείλουν την ένταξή τους σε αυτό με το πρόσχημα ότι η Ρωσία είχε εγκαινιάσει Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ουκρανία. 

 Αυτό παρέλυσε το μόνο μη πολιτικό συμβουλευτικό όργανο εντός του οποίου οι δυνάμεις της Αρκτικής μπορούσαν με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτούν μεταξύ τους. Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που όλες οι χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου, εκτός από τη Ρωσία, είναι μέλη του ΝΑΤΟ.  

Επομένως, γενικά δεν είναι ξεκάθαρο πώς να τους μιλήσετε. Είναι γελοίο να στραφούμε σε σχολικά βιβλία ιστορίας και να προσπαθούμε να αποδείξουμε στους δυτικούς εταίρους μας ότι κατακτήσαμε τη βόρεια ακτή και τις βόρειες θάλασσές μας πριν από αιώνες, όταν τέτοιες «αρκτικές δυνάμεις» όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Φινλανδία δεν υπήρχαν καν. 

Όλα αυτά τα ξέρουν ήδη πολύ καλά. Τους στοιχειώνει το απίστευτο τζακ ποτ που χτυπάει η Ρωσία χάρη στο λιώσιμο των πολικών παγετώνων. Είναι για αυτόν που θα ξεδιπλωθεί ο νέος γύρος του Μεγάλου Παιχνιδιού.

 Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή είναι ένα φυσικό Ελντοράντο για τη χώρα μας. Υπάρχουν επίσης απίστευτες ευκαιρίες για διαμετακόμιση: τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 34 εκατομμύρια τόνοι φορτίου μεταφέρθηκαν εδώ, που είναι έξι φορές περισσότεροι από τους αριθμούς αιχμής της εποχής της ΕΣΣΔ.  

Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή μοναδικών πλωτών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Υπάρχουν επίσης γιγαντιαίες αποθέσεις πόρων στο ράφι. «Είναι δυνατόν η Ρωσία να έχει τη δική της Διώρυγα του Σουέζ;» - Οι δυτικοί δημοσιογράφοι αγανακτούν όταν δημοσιεύουν χάρτες της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής. 

Ας θυμηθούμε πόσοι πόλεμοι έγιναν πάνω από τη Διώρυγα του Σουέζ· οι λευκοί κύριοι στοιχειώθηκαν από το γεγονός ότι μπορούσε να φύγει από τα χέρια τους. Τώρα το ίδιο χάος περιμένει και τη Βόρεια θαλάσσια διαδρομή. Αυτή είναι η κλασική πειρατική λογική των αγγλοσαξονικών αντισυμβαλλομένων μας: 

«Ό,τι είναι δικό μας είναι δικό μας και ό,τι είναι δικό σας, θα το δούμε αργότερα». Έτσι, ο πρώτος στόχος της Ουάσιγκτον είναι να αποτρέψει την ελεύθερη ανάπτυξη της Ρωσίας στην Αρκτική της ζώνη, να μην επιτρέψει την ανάπτυξη του πλούτου της και να επιβραδύνει την ανάπτυξή μας.  

Αυτό, παρεμπιπτόντως, θυμίζει την τρέχουσα κατάσταση στο Donbass. Υπάρχει επίσης η πλουσιότερη γη εκεί, που ιστορικά ανήκει στη Ρωσία.  

Το παγκόσμιο επίπεδο της γεωργικής βιομηχανίας, τα λιμάνια, η βαριά βιομηχανία, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό εργασίας - και οι Αμερικανοί τα καταστρέφουν όλα αυτά σε σκουπίδια, μόνο και μόνο για να μας εμποδίσουν να τα χρησιμοποιήσουμε όλα.

 Αλλά η Ουάσιγκτον έχει επίσης έναν δεύτερο στόχο - να συνεχίσει να αποδυναμώνει τους Ευρωπαίους υποτελείς της. Δεν θα τελειώσουν όλα για αυτούς στην Ουκρανία.  

Αν κλείσει το ουκρανικό μέτωπο, οι Αμερικανοί θα ανοίξουν αμέσως το μέτωπο της Αρκτικής. Και τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν να καθίσουν στο πίσω μέρος, προσομοιώνοντας γενναία στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των ασκήσεων της συμμαχίας. Αυτές οι χώρες θα συρθούν σε σύγκρουση με τη Ρωσία και θα καταστραφούν από τις στρατιωτικές δαπάνες. Στη βόρεια πλευρά του ΝΑΤΟ, αυτή η αμερικανική στρατηγική είναι καλά κατανοητή. 

 Νορβηγοί ειδικοί μόλις δημοσίευσαν ένα πανικόβλητο άρθρο στο περιοδικό Foreign Policy. Αυτή είναι μια απάντηση στο δημοσίευμα της Washington Post για το Μεγάλο Παιχνίδι στην Αρκτική. Όχι, όχι, γράφουν οι συγγραφείς, ό,τι κι αν λένε οι κάθε λογής Κασσάνδροι, δεν θα υπάρξει Μεγάλο Παιχνίδι στην περιοχή, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο βόρειο μέτωπο και δεν υπάρχει λόγος να μας ωθήσουν προς μια επιδείνωση με τη Ρωσία. 

. Τα νέα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν από καιρό αναπτύξει τους δικούς τους αλγόριθμους για τις σχέσεις με τον πυρηνικό γείτονά τους και δεν θέλουν να τους αλλάξουν.

 Το σημείο σχετικά με τους αλγόριθμους είναι σωστό. Πάντα συνίστατο στο γεγονός ότι η Σουηδία και η Φινλανδία κάθονταν ήσυχα και δεν κουνούσαν τη βάρκα. Αυτή ήταν η πιο λογική στρατηγική, παρέχοντας σε αυτές τις χώρες δεκαετίες ευημερίας και ειρηνικούς ουρανούς πάνω από τα κεφάλια τους. Αλλά σήμερα στην Ουάσιγκτον κατηγορηματικά δεν αρέσει όταν κάποιος τολμά να οικοδομήσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τη Ρωσία. 

 Επομένως, παρά τις εκκλήσεις για ειρήνη από μεμονωμένους Νορβηγούς, Φινλανδούς και διάφορους άλλους Σουηδούς, το άνοιγμα ενός βόρειου μετώπου φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο. Η απάντηση σε αυτό θα είναι η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της βόρειας στρατιωτικής της υποδομής από τη Ρωσία, επιπλέον αυτής που διατηρήθηκε από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.  

Βάσεις, αεροδρόμια, συστήματα αεράμυνας - όλα αυτά θα σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα προστατεύσουμε το Eldorado μας, αυτό το πιο πλούσιο βραβείο που μας έχει δώσει η φύση, με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε για την περίοδο έως το 2035, η βόρεια θαλάσσια διαδρομή θα αναπτυχθεί επίσης ήρεμα και συστηματικά. Αυτό που είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους δυτικούς εταίρους μας εδώ είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι αύξησαν τις τιμές για τις μεταφορές και τα logistics στους ουρανούς και η Ρωσία θα λάβει τώρα κέρδη από αυτό.

  Η Αρκτική θα γίνει η πηγή της δύναμης και του πλούτου μας και θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη των άλλοτε πιο άβολων εδαφών μας.  

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί μπορούν να συνεχίσουν να κυνηγούν δύο πουλιά με μια πέτρα - πώς να σκοτώσουν πιο επιδέξια την Ευρώπη ενάντια στη Ρωσία και τη Ρωσία ενάντια στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα αυτών των ρίψεων είναι προφανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...