Για δωροδοκία από την Τουρκία διώκεται ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, oι 5 κατηγορίες που τον καίνε – Κώστας Μπακογιάννης το 2022: «Καλός φίλος ο Adams»

 «Υποδέχομαι τον καλό φίλο Eric Adams» δήλωνε το 2022 ο Κώστας Μπακογιάννης

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική δίνη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, καθώς ο δήμαρχός της, Eric Adams, είδε την εισαγγελία να του ασκεί δίωξη στο πλαίσιο ευρείας έρευνας για διαφθορά, καθιστώντας τον, τον πρώτο που διώκεται στη σύγχρονη ιστορία του Μεγάλου Μήλου.
Κοντολογίς, οι κατηγορίες αφορούν το εάν ο δήμαρχος και η στενή του προεκλογική ομάδα συνεργάστηκαν με την Τουρκία προκειμένου να λάβουν παράνομες δωρεές, με αντάλλαγμα διευκολύνσεις προς τις τουρκικές αρχές.
Επιπλέον, η ομοσπονδιακή έρευνα εξέτασε αν ο Adams πίεσε τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης να υπογράψουν, παρά τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια, για να εγκαινιαστεί το νέο προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για το πολυσυζητημένο «Σπίτι της Τουρκίας», ένα κτήριο - μεγαθήριο, απέναντι από το κεντρικό κτήριο του ΟΗΕ, η σημασία του οποίου ήταν τέτοια, που στα εγκαίνια είχε παρευρεθεί μέχρι και ο Erdogan.
«Είναι ένα όμορφο, υπέροχο επίτευγμα.
Η τουρκική κοινότητα πρέπει να είναι περήφανη», έλεγε ο Adams αναφερόμενος στο «Σπίτι της Τουρκίας», τον Νοέμβριο του 2021, λίγο καιρό μετά τα εγκαίνια.


eric-adams-dimarxos-ny-tourkia-mak1.jpg

Οι κατηγορίες

Κατηγορίες για πέντε εγκλήματα απαγγέλθηκαν στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένης της παρακίνησης για παράνομη χρηματοδότηση εκστρατείας και δωροδοκίας.
Το κατηγορητήριο 57 σελίδων αναφέρει μεταξύ άλλων πράξεις ηλεκτρονικής απάτης, παράνομη προσέλκυση εισφορών για την εκστρατεία του από αλλοδαπό και για αποδοχή δωροδοκιών από Τούρκο αξιωματούχο, με αντάλλαγμα την επιρροή του σε μια υπόθεση για την κατασκευή ουρανοξύστη που στεγάζει την τουρκική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ και το γενικό τουρκικό προξενείο.
Οι εισαγγελείς περιγράφουν ένα σχέδιο με αφετηρία το 2014, με βάση το οποίο θα υπήρχε βοήθεια στην εκστρατεία του Adams για τη δημαρχία στις εκλογές 2021, προσφέροντας τους δωρεάν παραμονή σε δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία και γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια.
Σε αντάλλαγμα, ο Adams πίεσε αξιωματούχους της πόλης να μην προχωρήσουν σε επιθεωρήσεις ασφαλείας και να επιτρέψουν το άνοιγμα του νέου τουρκικού προξενείου 36 ορόφων.
Ο Eric Adams συνέχισε τις διεφθαρμένες συναλλαγές του αφότου έγινε δήμαρχος, αναφέρει το έγγραφο.
Μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου, ο δήμαρχος δήλωσε «αθώος».
Οι εισαγγελείς είχαν άλλη άποψη πάντως…

photo10-1280x853.jpg


Οι σχέσεις με τον Κώστα Μπακογιάννη

Με τον Eric Adams μάλιστα είχε στενές σχέσεις και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος του είχε προτείνει την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και μιλούσε δημόσια για έναν τουρκόφιλο δήμαρχο με τα καλύτερα λόγια.
«Η Αθήνα, η “διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι” και η Νέα Υόρκη, το «Μεγάλο Μήλο» ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Οι αξίες της ανεκτικότητας, της ισότητας και της ατομικής ελευθερίας μηδενίζουν τα χιλιόμετρα.
Οι πολίτες μας και τα ιδανικά που πρεσβεύουν, μάς φέρνουν κοντά, -από τον Παρθενώνα μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας κι από την Αστόρια μέχρι το Κουκάκι.
Είμαστε περήφανοι που δίνουμε την ευκαιρία στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Νέας Υόρκης, να δουν τις δύο πρωτεύουσες της καρδιάς τους να έρχονται ακόμα πιο κοντά».
Με αυτά τα λόγια, ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καλωσόριζε το 2022 τον ομόλογό του, Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Eric Adams, στο Δημαρχείο της Αθήνας.


photo6.jpg

Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων είχε εκφράσει τη χαρά του, αλλά και την πολύ μεγάλη τιμή να υποδέχεται στην Αθήνα και στο Δημαρχείο της πόλης, τον καλό φίλο -όπως αποκάλεσε τον Eric Adams.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

photo9.png

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...