Προ των πυλών δυστοπικό χάος - Μεγάλος Αδελφός στο πορτοφόλι σας και πρωτόγνωρες εκρήξεις οργής στην κοινωνία

 Το σκηνικό για τη μεγαλύτερη περίοδο χάους στην ιστορία έχει στηθεί, και αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει βαθιά όλους μας

Αν το χάος είναι αυτό στο οποίο στόχευαν, όλα φαίνεται πως πηγαίνουν κατ’ ευχήν…
Μεγάλοι πόλεμοι απειλούν να βυθίσουν ολόκληρο τον πλανήτη σε μια κατάσταση αναταραχής, εγκληματίες τρέχουν ξέφρενα στους δρόμους, ενώ οι εκρήξεις οργής είναι πρωτόγνωρες.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα προαναφερθέντα, οι δυτικοί πολιτικοί επέτρεψαν σε εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους να ξεχυθούν στα ορθάνοιχτα σύνορά μας.
Ορισμένες από αυτές τις «αφίξεις» είναι μέλη διεθνών εγκληματικών συμμοριών και ενίοτε συλλαμβάνονται για βίαιες πράξεις, κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών και σεξουαλική διακίνηση σε όλη την Αμερική.
Άλλες «νέες αφίξεις» είναι μέλη τρομοκρατικών ομάδων στη Μέση Ανατολή, και εύλογα θα σκεφτόταν κανείς ότι αυτό θα έπρεπε να είνα μια σημαντική ανησυχία για την εθνική ασφάλεια.
Το σκηνικό για τη μεγαλύτερη περίοδο χάους στην ιστορία έχει στηθεί, και αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει βαθιά όλους μας.
Εκτός των άλλων, κοινή πρακτική των λαθρέμπορων είναι να παρουσιάζονται ως οικογένειες για να «ανακυκλώσουν» παιδιά.
Η αποτροπή εκμετάλλευσης των παιδιών θα πρέπει να είναι από μόνη της αρκετά καλός λόγος για να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας.
Αλλά οι πολιτικοί μας αρνούνται να το κάνουν.
Αν τελικά ο Trump κερδίσει, η αριστερά θα τρελαθεί και τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων «νέων αφίξεων» θα απογοητευτούν οικτρά...
Σίγουρα δεν θα χρειαστούν πολλά για να εξαπολύσoυν ένα άνευ προηγουμένου τσουνάμι εμφύλιων αναταραχών.

Eίναι η πιο επικίνδυνη συνθήκη...
 
Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις θέλουν τα χρήματά σας. Θα ζητιανέψουν, θα κλέψουν ή θα δανειστούν αν χρειαστεί, αλλά θέλουν τα χρήματά σας και με όποιον τρόπο μπορούν θα προσπαθήσουν να σας τα πάρουν.
Για αυτό οι πολιτικοί διαρκώς μηχανορραφούν… διαμορφώνοντας τη φορολογία κατά το δοκούν…
Διότι από το υστέρημα των πολιτών χρηματοδοτούνται ατελείωτοι πόλεμοι, στρατιωτικές αυτοκρατορίες, το κράτος προνοίας, ο διογκωμένος δημόσιος τομέας, οι μυστικές υπηρεσίες, οι φυλακές, οι βιομετρικές βάσεις δεδομένων και κάθε άλλος ειδικός λογαριασμός του προϋπολογισμού που συμβάλλει στον ταχέως αναπτυσσόμενο πλούτο της εταιρικής ελίτ εις βάρος εκείνων που μετά βίας τα βγάζουν πέρα…
Επειδή η αδηφάγος όρεξη των κυβερνήσεων για χρήματα, εξουσία και έλεγχο έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, οι πράκτορές τους έχουν επινοήσει άλλα μέσα χρηματοδότησης των υπερβολών τους: μεταμφιέζουν τους φόρους σε πρόστιμα, τέλη, διόδια, πληθωρισμό κ.λπ.
Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα αντλεί μια κυβέρνηση, δεν είναι ποτέ αρκετά, επομένως κάθε κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάζει συνεχώς σχέδια υφαρπαγής χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.
Εσχάτως άνοιξε ο δρόμος για τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ή, αλλιώς, CBDC.
 
CBDC και κρυπτονομίσματα

Είτε πρόκειται για το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας που τυγχάνει της εύνοιας του προέδρου των ΗΠΑ Biden είτε για το κρυπτονόμισμα που εκτοξεύεται από τον πρώην Πρόεδρο Trump, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια μορφή ψηφιακού χρήματος που θα διευκολύνει τον εντοπισμό, τον έλεγχο και την τιμωρία των πολιτών.
Για παράδειγμα, εβδομάδες πριν η κυβέρνηση Biden γίνει πρωτοσέλιδο με την υποστήριξή της στα CBDCs, το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχώρησαν στη σύσταση ομάδας ελέγχου κρυπτονομισμάτων (μετάφραση: αστυνομικοί ψηφιακών χρημάτων), μια εικονική μονάδα εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων επιφορτισμένη με τη διερεύνηση εγκλημάτων κρυπτογράφησης και την κατάσχεση εικονικών περιουσιακών στοιχείων…
Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να νιώσει έκπληξη.
Έτσι λειτουργεί η κυβέρνηση: δίνοντάς μας εργαλεία για να κάνουμε τη ζωή μας «ευκολότερη», ενώ, στην ουσία, διευκολύνει την άσκηση ελέγχου.
Πράγματι, αυτή η στροφή προς ένα ψηφιακό νόμισμα αποτελεί παγκόσμια τάση - περισσότερες από 100 χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων.
Η Κίνα έχει ήδη υιοθετήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την κυβέρνηση, το οποίο της επιτρέπει να παρακολουθεί τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών και να τιμωρεί άτομα για ηθικά λάθη και κοινωνικές παραβάσεις…
Όπως έγραψε ο ειδικός επί της Κίνας Akram Keram για την Washington Post, «Με το ψηφιακό γιουάν, το ΚΚΚ [Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα] θα έχει άμεσο έλεγχο και πρόσβαση στην οικονομική ζωή των ατόμων, χωρίς να χρειάζεται να οπλοποιεί ενδιάμεσους χρηματοοικονομικούς φορείς.
Σε μια κοινωνία που θα κυριαρχείται από ψηφιακά γιουάν, η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να παγώσει τα ψηφιακά πορτοφόλια των αντιφρονούντων και των ακτιβιστών».
Εκεί που πηγαίνει η Κίνα, ακολουθούν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη.
Αναπόφευκτα, τα ψηφιακά νομίσματα θα γίνει μέρος της οικονομίας μας και κεντρικό μέρος των προσπαθειών ελέγχου εκ μέρους της κυβέρνησης.
Συνδυάστε τα παραπάνω με πρωτοβουλίες ESG (Environmental, Social and Governance) που ισοδυναμούν με πιστωτικά αποτελέσματα κοινωνικών μέσων για εταιρείες και θα διαπιστώσετε ότι διανύουμε τον ίδιο δρόμο με την Κίνα – πρόσω ολοταχώς προς τον ψηφιακό αυταρχισμό.
Όπως προειδοποιεί ο δημοσιογράφος Jon Brookin: «Το ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την επιτήρηση των πολιτών και τον έλεγχο των οικονομικών τους συναλλαγών».
2024-09-25_07-23-07.gif
Το πουλάνε…

Όπως και ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο «πόλεμος κατά των μετρητών» έχει πουληθεί στο κοινό ως μέσο πάταξης των τρομοκρατών, των εμπόρων ναρκωτικών, των φοροφυγάδων, ακόμη και της COVID-19.
Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και η απλή κατοχή μετρητών θα μπορούσε να σας καταστήσει «υπόπτους» - αν όχι εγκληματίες.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Steve Forbes, «Ο πραγματικός λόγος για αυτόν τον πόλεμο κατά των μετρητών είναι η κατοχύρωση της εξουσίας.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο διευκολύνει τον Μεγάλο Αδελφό να βλέπει τι κάνουμε, καθιστώντας έτσι πιο εύκολο να αποκλείσει δραστηριότητες που δεν του αρέσουν, όπως η αγορά αλατιού, ζάχαρης κ.λπ.
Με άλλα λόγια, μια κοινωνία χωρίς μετρητά —που παρακολουθείται εύκολα, ελέγχεται, χειραγωγείται, οπλίζεται και κλειδώνεται— είναι ακριβώς αυτό το οποίο θέλουν μια κυβέρνηση και οι εμπορικοί εταίροι της.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως, στη Σουηδία, οι άστεγοι και οι εκκλησίες δέχονται ψηφιακά μετρητά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Lisa Rabasca Roepe, όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές αγκαλιάζουν το Apple Pay, το Google Wallet, το Samsung Pay και το Android Pay.
Η εφαρμογή του PayPal είναι πλέον αποδεκτή σε πολλές αλυσίδες καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Barnes & Noble, Foot Locker, Home Depot και Office Depot.
Η Walmart και η CVS έχουν αναπτύξει και οι δύο τις δικές τους εφαρμογές πληρωμών, ενώ οι ανταγωνιστές τους Target και RiteAid ετοιμάζονται να φέρουν στην αγορά τις δικές τους.

Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν εδώ;

Παρά τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής—δηλαδή την ευκολία—ένας κόσμος χωρίς μετρητά, που θα πλοηγείται μέσω ψηφιακών πορτοφολιών, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της όποιας ιδιωτικότητας μας έχει απομείνει, καθιστώντας μας ακόμα πιο ευάλωτους στις κυβερνήσεις και στους χάκερ…
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη πόσο εύκολο είναι για τους κυβερνητικούς πράκτορες να χειριστούν τα ψηφιακά πορτοφόλια για δικό τους όφελος, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις σας, να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τις επικοινωνίες σας και τελικά να σας αποκλείσουν.
Σημειωτέον, ένα ψηφιακό νόμισμα θα δώσει στην κυβέρνηση τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας και πλήρη πρόσβαση στο χαρτζιλίκι των πολιτών.
Ο δε ψηφιακός αυταρχισμός θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας…
Όπως εξηγεί η αναλύτρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Maya Wang«Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να ελέγχουν τον πληθυσμό με πιο λεπτούς αλλά και πιο ισχυρούς τρόπους.
Ως γνωστόν, η Κίνα χτίζει τις λεγόμενες ασφαλείς πόλεις, οι οποίες ενσωματώνουν δεδομένα από παρεμβατικά συστήματα επιτήρησης, ώστε οι Αρχές να προβλέπουν και να αποτρέπουν τα πάντα: από πυρκαγιές έως φυσικές καταστροφές και πολιτικές διαφωνίες.
Το Πεκίνο πιστεύει ότι αυτές οι «καινοτομίες», μαζί με διοικητικές ενέργειες, όπως η άρνηση πρόσβασης σε υπηρεσίες από άτομα που βρίσκονται στη μαύρη λίστα, θα κάνουν τους ανθρώπους να έχουν «θετικές συμπεριφορές»…
Κινδυνεύοντας να μας χαρακτηρίσουν λουδίτες, τέλος, πρέπει να πούμε πως, προτού υιοθετηθεί οποιοδήποτε είδος ψηφιακού νομίσματος, χρειαζόμαστε αυστηρότερους νόμους για το απόρρητο των επικοινωνίων και μια Ηλεκτρονική Διακήρυξη Δικαιωμάτων που θα προστατεύει «τους πολίτες» από επιθετικές επιχειρηματικές πρακτικές παρακολούθησης και αλίευσης δεδομένων…
Αλλιώς θα ζήσουμε πρωτοφανή πράγματα…

www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...