Το “Queen Elizabeth” & μια επιβλητική αρμάδα κατακτούν Ινδικό-Ειρηνικό (vid.)

 Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου HMS “Queen Elizabeth” και των πλοίων συνοδείας του (Carrier Strike Group 21- CSG 21) στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού. Η βρετανική CSG θα επισκεφτεί πάνω από 40 χώρες περιλαμβανομένης τηυς Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, η CSG 21 αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων από τη δεκαετία του 1990. Θα συμμετάσχουν δε και πλοία από το Ναυτικό και δυνάμεις του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και μονάδες του Βασιλικού Ολλανδικού Ναυτικού.

Το μεγάλο ταξίδι θα έχει διάρκεια 28 εβδομάδων και θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου. Παρά το πλευρό της ναυαρχίδας “Queen Elizabeth” θα συμμετάσχουν τα αντιτορπιλικά Type 45 HMS “Defender” και HMS “Diamont”, οι φρεγάτες Type 23 ΗΜS “Kent” και HMS “Richmont” τα βοηθητικά RFA “Fort Victoria” και RFA “Tidespring” και ένα υποβρύχιο της κλάσης “Astute”, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Από αμερικανικής πλευράς θα μετάσχει το αντιτορπιλικό DDG-51, κλάσης Flight I, USN “The Sullivans”, η ολλανδική φρεγάτα HNLMS “Evertsen”, κλάσης “De Zeven Provinciën”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...