Εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω φονικού κυκλώνα

 

Ο πανίσχυρος κυκλώνας Tauktae έφτασε στη δυτική ακτή της Ινδίας, πλήττοντας το κρατίδιο του Γκουτζαράτ με έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και 165 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν την εκκένωσή της περιοχής από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και να αναστείλουν τους εμβολιασμούς 

Το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ο Tauktae, ο σφοδρότερος κυκλώνας που πλήττει τη δυτική Ινδία εδώ και τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, διέσχισε την Αραβική Θάλασσα.

Ο Ταουκτάε πλήττει την ασιατική χώρα την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της πανδημίας παγκοσμίως, που προκαλεί καθημερινά περισσότερους από 4000 θανάτους. 

Στο Γκουτζαράτ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σε 17 επαρχίες τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, όπως και όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Στο κρατίδιο Μαχαράστρα, από τις παράκτιες ζώνες του οποίου έφυγαν περίπου 13.000 άτομα, έχουν βρεθεί τουλάχιστον έξι νεκροί. Η πρωτεύουσά του, το Μουμπάι, έχει ήδη πλημμυρίσει.

Οι τοπικές αρχές έκλεισαν χθες το αεροδρόμιο για πολλές ώρες και ζήτησαν από τον πληθυσμό να πάει σε καταφύγια, αφού χρειάστηκε, χθες, να απομακρύνει 580 ασθενείς με κορονοϊό «προς ασφαλέστερα σημεία», από τρία νοσοκομεία.

Αλιευτικά σκάφη στα ανοικτά των δύο πολιτειών επέστρεψαν στο λιμάνι και χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, μαζί με πλοία και αεροσκάφη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...