Formula 1: Στο πρόγραμμα μέχρι το 2036 το Γκραν Πρι Μπαχρέιν

 Η Formula 1 θα συνεχίσει να διεξάγει αγώνες στο Μπαχρέιν τουλάχιστον μέχρι το 2036, μετά από επέκταση της σύμβασης με τον διοργανωτή του αγώνα, το «Bahrain International Circuit».

Επέκταση της συνεργασίας της με το «Bahrain International Circuit» έως το 2036 ανακοίνωσε η Formula 1, πίστα που βρίσκεται στην πόλη Σακχίρ να εδραιώνεται στον χώρο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα της Formula 1 το 2004 και έχει προσφέρει ενδιφέρουσα αγωνιστική δράση όλα αυτά τα χρόνια, ειδικότερα το 2020, όταν δύο ξεχωριστές διαμορφώσεις της πίστας χρησιμοποιήθηκαν για να φιλοξενήσουν δύο ξεχωριστά Grand Prix.

Η διεθνής πίστα του Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει επίσης τις προ-αγωνιστικές δοκιμές, καθώς και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2022, το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, στις 18-20 Μαρτίου. 

 Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές έχει ανακοινώσει προηγουμένως σαρωτικά μέτρα για την αύξηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της διοργάνωσης, με όλη την ενέργεια που χρησιμοποιείται στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν 2022 να προέρχεται από βιώσιμες πηγές, ευθυγραμμίζοντας τόσο με το σχέδιο του Βασιλείου του Μπαχρέιν όσο και με το σχέδιο της Formula 1: «Μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030».

Μιλώντας για την ανανέωση του συμβολαίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιζόμαστε στη διεθνή πίστα του Μπαχρέιν μέχρι το 2036, όπου θα εμφανίζονται πιο απίστευτοι αγώνες και ενθουσιασμός των φιλάθλων είναι μεγάλος.

«Το Μπαχρέιν ήταν η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που καλωσόρισε τη Formula 1 και έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στο άθλημά μας, και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Πρίγκιπα Σαλμάν και την ομάδα του για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους σε όλη τη συνεργασία μας και ανυπομονώ να τα πολλά χρόνια αγώνων μπροστά μας», συμπλήρωσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...