Tesla: Ξέσπασε νέο σκάνδαλο – Αφαίρεσε κρυφά κρίσιμο εξάρτημα

 Η Tesla αφαίρεσε κρίσιμο εξάρτημα από μερικά αυτοκίνητά της, χωρίς να ενημερώσει τους αγοραστές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Tesla αποφάσισε να μην συμπεριλάβει ένα δεύτερο συμπληρωματικό τσιπάκι που βρίσκεται στο τιμόνι και αφορά την δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Το συγκεκριμένο τσιπάκι είναι εφεδρικό, στην περίπτωση που το κύριο αντιμετωπίζει κάποια βλάβη και αφαιρέθηκε καθώς υπάρχουν ελλείψεις στην προμήθειά του. Η απουσία του εν λόγω τσιπ σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα μπορούν να δεχτούν αναβάθμιση σε αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, όταν αυτή γίνει διαθέσιμη, μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Έτσι, εάν οι ιδιοκτήτες τους θελήσουν να αποκτήσουν αυτή την δυνατότητα θα χρειαστεί να απευθυνθούν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της Tesla, προκειμένου να τους το προσθέσει.

Η υποβάθμιση αυτή δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία επέλεξε να αποκρύψει την αφαίρεση του τσιπ μέχρι να είναι έτοιμο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, εντούτοις το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει όταν δύο υπάλληλοι αποκάλυψαν την πληροφορία σε δημοσιογράφους του CNBC.

Σύμφωνα με το άρθρο του δικτύου, το σκάνδαλο αυτό αφορά χιλιάδες αυτοκίνητα Model 3 και Model Y, τα οποία κατασκευάστηκαν στην Κίνα μέσα στο 2021, αλλά πωλήθηκαν σε όλες τις αγορές του πλανήτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...