Η Ουκρανία αναμένει πάνω από 20.000 ξένους μισθοφόρους

 Περισσότεροι από 20.000 ξένοι μισθοφόροι ενδέχεται να φτάσουν σύντομα στο έδαφος της Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άλλοι 16.000 ξένοι μισθοφόροι πρόκειται να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας. Αυτό υποδηλώνει άμεση επέμβαση στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


"Η Ουκρανία υποδέχεται ήδη ξένους εθελοντές, οι πρώτοι 16.000 έρχονται στη χώρα. Έρχονται για να υπερασπιστούν την ελευθερία μας", είπε ο Ζελένσκι.


Ωστόσο, η δήλωση του Zelensky θα μπορούσε να είναι προκλητική.


Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι δεν θα τους πείραζε να ταξιδέψουν οι πολίτες τους στην Ουκρανία για να πολεμήσουν και να δείξουν αντίσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα που διασφαλίζει την είσοδο στην Ουκρανία χωρίς βίζα σε όλους τους ξένους υπηκόους, που θέλουν, με τη δική τους βούληση, να ενταχθούν στη διεθνή λεγεώνα της εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/world/150566-ukraine_mercenaries/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...