Η Ρωσία σταματά τις παραδόσεις κινητήρων διαστημικών πυραύλων στις ΗΠΑ

 «Αυτός είναι ο κινητήρας RD-180 στην πρώτη θέση, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον πύραυλο Atlas-5 ως κύρια μηχανή, και ο κινητήρας RD-181, ο οποίος χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο του πυραύλου Antares», δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν. δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos, αναφέρει το TASS .


«Αφήστε τους τώρα να πετάξουν στο διάστημα με τις σκούπες τους», πρόσθεσε ο Ρογκόζιν.


Επιπλέον, η Ρωσία τερματίζει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πειράματα που πραγματοποιούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό .


Λόγω περιορισμών, το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα θα πρέπει να αλλάξει, είπε επίσης ο επικεφαλής της Roscosmos. Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στους αμυντικούς δορυφόρους.


Στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επιβάλει κυρώσεις κατά του ρωσικού διαστημικού προγράμματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπλοκάρουν περισσότερο από το 50% των εισαγωγών υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία για να βλάψουν την ικανότητα των Ρώσων να εκσυγχρονίσουν τα Ένοπλα Froce τους, είπε ο Μπάιντεν.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos διέκοψε τις παραδόσεις κινητήρων πυραύλων που κατασκευάζει η ένωση Energomash στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/world/150552-russia_usa_space/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...