Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως δούρειο ίππο για να χτυπήσει πυρηνικά τη Ρωσία

 Μπορεί η Δύση να οργανώσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πρόκληση κατά της Ρωσίας και να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως δούρειο ίππο; Σύμφωνα με εμπιστευτικές πηγές, το Γενικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ εξετάζει οποιοδήποτε σενάριο για να ρίξει τη Ρωσία στις φλόγες του πολέμου, ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα. Φαίνεται ότι παρακολουθούμε το σχέδιο της Επιχείρησης Barbarossa 2 να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.


Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως δούρειο ίππο για να χτυπήσει πυρηνικά τη Ρωσία.

Επιχείρηση Barbarossa 2

Το 2018, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, στρατηγός Yvan Blot, πρώην μέλος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Γαλλίας, μου έστειλε ένα έγγραφο που ζήτησε να δημοσιοποιηθεί μόνο μετά το θάνατό του . Πέθανε την ίδια χρονιά. Το έγγραφο είναι μια περίληψη (στα γερμανικά) των πρακτικών της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ για την επεξεργασία του σχεδίου Barbarossa-2. Πρόκειται για το σχέδιο δημιουργίας μόνιμων εστιών εντάσεων στα σύνορα με τη Ρωσία, οργάνωση προκλήσεων κατά του ντόπιου ρωσόφωνου πληθυσμού και ανοιχτή προετοιμασία για πόλεμο με τη Ρωσία.


Την ίδια στιγμή, κρίνοντας από συνομιλίες με αρκετούς Γάλλους στρατηγούς, ο συγγραφέας αυτού του άρθρου συνειδητοποίησε ότι το ΝΑΤΟ σχεδίαζε την επίθεσή του στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και όχι απευθείας.


Όπως όλοι μπορούμε να δούμε τώρα, το έγγραφο δεν ήταν απλώς μια σπατάλη χαρτιού. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη πιο τρομερές πληροφορίες για αυτό. Αφορά το ενδεχόμενο πυρηνικής πρόκλησης στα σύνορα με τη Ρωσία για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.


Το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, μετά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας ουκρανικής επίθεσης στο Ντονμπάς, μια από τις πηγές μου στην Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικοινώνησε μαζί μου και είπε ότι προκειμένου να υλοποιήσουν την επιχείρηση Barbarossa 2, ενδέχεται να κανονίσει την παράδοση μιας αμερικανικής πυρηνικής κεφαλής από τη Γερμανία στην Ουκρανία.


Αναφορά:


Τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται στη Γερμανία, στη βάση Büchel, όπου μπορούν να αποθηκευτούν έως και 20 βόμβες υδρογόνου B61. Σχεδόν όλα τα κόμματα της Γερμανίας αντιτάχθηκαν στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ — από τη Συμμαχία 90/Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα μέχρι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας. Ωστόσο, η σημερινή υπουργός Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer, χαιρέτισε τον εκσυγχρονισμό αυτών των όπλων, καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης νέων αεροσκαφών για την παράδοση τους στον στόχο — αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κεφαλή θα μπορούσε να είχε σταλεί σε βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία. Εδώ και σχεδόν έξι χρόνια βρίσκονται εκεί πολυεθνικά τάγματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η Εσθονική Στρατιωτική Βάση Τάπα δέχεται συνεχώς νέους τύπους όπλων που έρχονται δια θαλάσσης από τη Δυτική Ευρώπη.


Η πηγή προτείνει ότι η κεφαλή θα μπορούσε στη συνέχεια να καταλήξει στο ... Χάρκοβο, όπου, μετά από υστερική απαίτηση της ουκρανικής κυβέρνησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναπτύξουν μπαταρίες αντιπυραυλικής άμυνας THAAD.


Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αυτά τα αμερικανικά αντιπυραυλικά δεν έχουν καθόλου κεφαλή, αλλά είναι σχεδιασμένα να καταρρίπτουν στόχους με τη βοήθεια κινητικής ενέργειας. Αυτό το όπλο αναπτύχθηκε ενάντια στον αρχαίο σοβιετικό πύραυλο R-17 (OTRK Elbrus), η παραγωγή του οποίου είχε διακοπεί το 1988. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λευκορωσία έχουν απομείνει αρκετοί εκτοξευτές, αν και δεν έχουν ήδη στρατιωτική υπηρεσία εδώ και πολύ καιρό. Φυσικά, τα συστήματα THAAD είναι άχρηστα έναντι των όπλων ελιγμών, καθώς οι πύραυλοί τους δεν πετούν με ταχύτητες μεγαλύτερες από 3 Mach.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν το MK-41 κοντά στο Χάρκοβο

Αναφέρεται εδώ ένα ερώτημα: σκοπεύει πραγματικά το Κίεβο να τοποθετήσει το THAAD στην περιοχή του Χάρκοβο; Ίσως πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό πυραυλικό σύστημα, όπως το Aegis Ashore με το MK-41;


Σε αντίθεση με το εξαιρετικά άχρηστο THAAD, το MK-41, όπως διαβεβαιώνουν δυτικοί ειδικοί, είναι ένα όπλο τόσο αμυντικών όσο και επιθετικών δυνατοτήτων. Αυτό το κάθετο δοχείο εκτόξευσης που βασίζεται στο κατάστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ Tomahawk, οι οποίοι είναι ικανοί να φέρουν πυρηνική κεφαλή. Η ακτίνα μάχης ενός τέτοιου συστήματος αντιστοιχεί σε πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς. Η Μόσχα απέχει μόλις 647 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο σε ευθεία γραμμή.


Η Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να εξετάσει το εξής σενάριο: μόλις ο ουκρανικός στρατός προχωρήσει σε επίθεση στο Ντονμπάς, η Ρωσία θα λάβει συμβουλές να μην αναμειχθεί σε αυτά τα γεγονότα καθώς το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Μόσχας.


Ένα σύνθημα έχει γίνει viral στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό:


«Βαφτίσαμε τη Μόσχα και θα της διαβάσουμε και τις τελευταίες ιεροτελεστίες!»

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !
Читайте больше на https://english.pravda.ru/world/150548-barbarossa_nato/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...