Αρχική σελίδα απο Tesla Model S Model 3 Model X Model Y..Autopilot και Δυνατότητα Full Self-Driving

 Το Autopilot είναι ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού που βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση πίσω από το τιμόνι. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Autopilot μειώνει το συνολικό φόρτο εργασίας σας ως οδηγός. Κάθε νέο όχημα Tesla είναι εξοπλισμένο με 8 εξωτερικές κάμερες, 12 αισθητήρες υπερήχων και έναν ισχυρό ενσωματωμένο υπολογιστή, που παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο ταξίδι σας. Τα Model 3 και Model Y που έχουν κατασκευαστεί για την αγορά της Βόρειας Αμερικής έχουν μεταβεί σε Tesla Vision με βάση την κάμερα, τα οποία δεν είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και στηρίζονται στο προηγμένο σετ καμερών της Tesla και την επεξεργασία νευρωνικού δικτύου για την παροχή Autopilot και συναφών λειτουργιών. Τα Model S και Model X εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα με ραντάρ.

Το Autopilot έρχεται στάνταρ με κάθε νέο Tesla. Για τους ιδιοκτήτες που παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους χωρίς το Autopilot, διατίθενται δύο πακέτα Autopilot για αγορά, ανάλογα με το πότε κατασκευάστηκε το αυτοκίνητό σας: Ενισχυμένο Autopilot και Δυνατότητα Full Self-Driving.

Το Autopilot, το Eνισχυμένο Autopilot και Δυνατότητα Full Self-Driving προορίζονται για χρήση από έναν πλήρως συγκεντρωμένο οδηγό, ο οποίος έχει τα χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Ενώ αυτές οι δυνατότητες έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν πιο ικανές με την πάροδο του χρόνου, οι τρέχουσες δυνατότητες λειτουργίας δεν κάνουν το όχημα αυτόνομο.

  • Λειτουργίες Autopilot και Δυνατότητα Full Self-Driving
  • Χρήση του Autopilot και της Δυνατότητας Full Self-Driving
  • Λειτουργίες ενεργής ασφάλειας
  • Συχνές ερωτήσεις

  • Λειτουργίες Autopilot και Δυνατότητα Full Self-Driving

    Το Autopilot είναι ένα σύνολο λειτουργιών υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο έρχεται ως στάνταρ εξοπλισμός με την αγορά του αυτοκινήτου σας ή το οποίο μπορείτε να αγοράσετε μετά από την παράδοσή του και παρέχει στο Tesla σας νέες λειτουργίες για πιο ασφαλή και λιγότερο κουραστική οδήγηση. Τα διαθέσιμα πακέτα περιλαμβάνουν:

    Autopilot

    • Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση: Προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας με εκείνη της γύρω κυκλοφορίας
    • Autosteer: Παρέχει υποβοήθηση του τιμονιού σε μια λωρίδα με σαφή σήμανση και χρησιμοποιεί το Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση

    Ενισχυμένο Autopilot

    • Αυτ. αλλαγή λωρίδας: Βοηθά στη μετάβαση σε μια παρακείμενη λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας
    • Πλοήγηση σε Autopilot (Beta): Αυξάνει ενεργά την αυτόματη αλλαγή λωρίδας παρέχοντας καθοδήγηση στον οδηγό για τη μετάβαση σε εισόδους και εξόδους αυτοκινητοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων αλλαγών λωρίδας και της πλοήγησης στις διασταυρώσεις
    • Autopark: Βοηθά στην παράλληλή ή την κάθετη στάθμευση του αυτοκινήτου σας, με ένα μόνο άγγιγμα
    • Summon: Μετακινεί το αυτοκίνητό σας μέσα και έξω από έναν στενό χώρο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το κινητό
    • Smart Summon: Το αυτοκίνητό σας θα περιηγείται σε πιο περίπλοκα περιβάλλοντα και χώρους στάθμευσης, κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς γύρω από αντικείμενα ώστε να βρει χώρο στάθμευσης κοντά σας.

    Δυνατότητα Full Self-Driving

    • Όλη η λειτουργικότητα του Βασικού Autopilot και του Ενισχυμένου Autopilot
    • Λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ (Beta): Αναγνωρίζει τις πινακίδες στοπ και τους φωτεινούς σηματοδότες και επιβραδύνει αυτόματα το αυτοκίνητό σας μέχρι να σταματήσει σε αυτά, με την ενεργή εποπτεία σας.
    • Προσεχώς:
      • Autosteer στους δρόμους των πόλεων

    Οι τρέχουσες ενεργοποιημένες λειτουργίες Autopilot, Ενισχυμένο Autopilot και Full Self-Driving απαιτούν ενεργή εποπτεία του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο. Η πλήρης αυτονομία αυτών των λειτουργιών εξαρτάται από την επίτευξη αξιοπιστίας η οποία αποδεικνύεται από την εμπειρία δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, καθώς και από σχετική θεσμική έγκριση η οποία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε ορισμένες περιοχές δικαιοδοσίας. Καθώς οι δυνατότητες του Autopilot, του Βελτιωμένου Autopilot και της Δυνατότητας Full Self-Driving της Tesla εξελίσσονται, το αυτοκίνητό σας θα αναβαθμίζεται συνεχώς μέσω ενημερώσεων του λογισμικού over-the-air.



    Χρήση του Autopilot και της Δυνατότητας Full Self-Driving

    Προτού χρησιμοποιήσετε το Autopilot, διαβάστε το Εγχειρίδιο κατόχου για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες ασφαλείας. Όταν χρησιμοποιείτε το Autopilot, είναι δική σας ευθύνη να είστε σε εγρήγορση, να οδηγείτε με ασφάλεια και να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ανά πάσα στιγμή. Πολλές από τις λειτουργίες του Autopilot, όπως το Autosteer, η Πλοήγηση σε Autopilot και το Summon, είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή. Για να τις ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο μενού Autopilot Controls στην καρτέλα Settings.

    Προτού ενεργοποιήσει το Autopilot, ο οδηγός πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ότι "θα έχει τα χέρια του στο τιμόνι ανά πάσα στιγμή" και ότι "θα διατηρεί πάντα τον έλεγχο και την ευθύνη για το όχημά του". Στη συνέχεια, κάθε φορά που ο οδηγός πατάει το Autopilot, εμφανίζεται μια οπτική υπενθύμιση για "χέρια στο τιμόνι".

    Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση
    Για να ενεργοποιήσετε το Cruise Control σύμφωνα με την κίνηση στα Model S και Model X, τραβήξτε τον μοχλό του Cruise control που βρίσκεται στα αριστερά της στήλης του τιμονιού μια φορά. Στα Model 3 και Model Y, τραβήξτε προς τα κάτω μία φορά τον μοχλό επιλογής ταχυτήτων στα δεξιά της κολόνας του τιμονιού.

    Autosteer
    Για να ενεργοποιήσετε το Autosteer στα Model S και Model X, τραβήξτε προς το μέρος σας δύο φορές τον μοχλό του Cruise Control που βρίσκεται στα αριστερά της κολόνας του τιμονιού. Στα Model 3 και Model Y, τραβήξτε δύο φορές προς τα κάτω τον μοχλό επιλογής ταχυτήτων που βρίσκεται στα δεξιά της κολόνας του τιμονιού. Όταν το σύστημα είναι διαθέσιμο για ενεργοποίηση, θα εμφανίζεται ένα γκρι εικονίδιο τιμονιού στην οθόνη σας, δίπλα στο ταχύμετρο. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Autosteer, θα εμφανίζεται ένα μπλε εικονίδιο τιμονιού στην οθόνη σας, δίπλα στο ταχύμετρο.

    Όταν χρησιμοποιείται το Autosteer, μετρά την ποσότητα ροπής που εφαρμόζετε στο τιμόνι και εάν εφαρμόζετε ανεπαρκή ροπή, μια κλιμακούμενη σειρά ηχητικών και οπτικών ειδοποιήσεων σας υπενθυμίζει ξανά να βάλετε τα χέρια σας στο τιμόνι. Αυτό σας βοηθά να είστε προσεκτικοί και να αναπτύξετε καλές συνήθειες οδήγησης. Εάν αγνοήσετε επανειλημμένα αυτές τις προειδοποιήσεις, η χρήση του Autopilot για τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα αποκλειστεί.

    Αυτ. αλλαγή λωρίδας
    Για να ξεκινήσει μια υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας, το Autosteer πρέπει να είναι ενεργό και ο οδηγός πρέπει να κρατά το τιμόνι. Η υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον οδηγό ενεργοποιώντας την ένδειξη προς την κατεύθυνση που θέλετε να μετακινηθείτε.

    Πλοήγηση σε Autopilot
    Η Πλοήγηση σε Autopilot έχει σχεδιαστεί για να σας πηγαίνει στον προορισμό σας πιο αποτελεσματικά, καθοδηγώντας σας ενεργά στις εισόδους και τις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων αλλαγών λωρίδας, της πλοήγησης στις διασταυρώσεις αυτοκινητόδρομων και των εξόδων. Έχει σχεδιαστεί για να κάνει την εύρεση και την ακολούθηση της πιο αποτελεσματικής διαδρομής προς τον προορισμό σας ακόμη πιο εύκολες στον αυτοκινητόδρομο όταν χρησιμοποιείται το Autopilot.

    Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Autosteer επιλέγοντας Controls > Autopilot > Autosteer - και, στη συνέχεια, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Πλοήγηση σε Autopilot. Θα απαιτηθεί βαθμονόμηση της κάμερας και η τελευταία έκδοση των χαρτών πλοήγησης πρέπει να ληφθεί μέσω WiFi.

    Για κάθε διαδρομή όπου είναι δυνατή η Πλοήγηση με Autopilot, θα έχετε την επιλογή να την ενεργοποιήσετε πατώντας το κουμπί NAVIGATE ON AUTOPILOT που βρίσκεται στη λίστα στροφών πλοήγησης. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιείτε την Πλοήγηση σε Autopilot κάθε φορά που εισάγεται ένας προορισμός και το Autopilot ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις για την Πλοήγηση σε Autopilot από την επιλογή Controls > Autopilot > Customize Navigate on Autopilot.

    Στα Model 3 και Model Y, η Πλοήγηση σε Autopilot μπορεί να ενεργοποιηθεί στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους μετακινώντας τον μοχλό ταχυτήτων δύο φορές γρήγορα προς τα κάτω.

    Στα Model S και Model X, η Πλοήγηση σε Autopilot μπορεί να ενεργοποιηθεί στους περισσότερους αυτοκινητοδρόμους τραβώντας τον μοχλό του Cruise Control προς το μέρος σας δύο φορές γρήγορα.

    Autopark
    Εάν το αυτοκίνητό σας εντοπίσει μια θέση στάθμευσης, θα εμφανιστεί ένα γκρι εικονίδιο "Ρ" στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά του πίνακα οργάνων σας, ανάλογα με τη θέση του σημείου στάθμευσης. Το Autopark ανιχνεύει παράλληλες θέσεις στάθμευσης όταν οδηγείτε κάτω από 24kph και κάθετα σημεία στάθμευσης όταν οδηγείτε κάτω από 16kph.

    Για να χρησιμοποιήσετε το Autopark εκείνη τη στιγμή, πατήστε το φρένο και μετακινήστε τον επιλογέα ταχυτήτων στην όπισθεν. Κρατήστε το πόδι σας στο φρένο. Θα εμφανιστεί η μπλε ένδειξη "Start Autopark" στην οθόνη αφής – πατήστε τη για να ξεκινήσετε τη λειτουργία και αφήστε το φρένο και το τιμόνι. Στη συνέχεια, το Autopark θα αρχίσει να εκτελεί ελιγμούς του οχήματος για να εισέλθει στη θέση στάθμευσης, ελέγχοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας, τις αλλαγές ταχυτήτων και τη γωνία του τιμονιού, ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε την προβολή της κάμερας οπισθοπορείας για να ελέγχετε για εμπόδια.

    Μόλις ολοκληρωθεί το Autopark, το αυτοκίνητο θα σας ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκε και θα μεταβεί στη σχέση "Park". Μπορείτε να παρακάμψετε το Autopark ανά πάσα στιγμή αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού.

    Summon
    Για να χρησιμοποιήσετε το Summon, ανοίξτε το Tesla app. Πατήστε Summon και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά πορείας ή όπισθεν. Το Summon ενσωματώνεται επίσης στο HomeLink και θα ανοίξει την πόρτα του γκαράζ σας για να βγάλει το αυτοκίνητό σας από το γκαράζ.

    Smart Summon
    Το Smart Summon έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να έλθει σε εσάς ή σε μια τοποθεσία της επιλογής σας, να εκτελέσει ελιγμούς και να σταματήσει σε αντικείμενα, όπως απαιτείται, ενώ βρίσκεται υπό την επίβλεψή σας. Όπως και το Summon, το Smart Summon προορίζεται μόνο για χρήση σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και εισόδους γκαράζ. Εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για το αυτοκίνητό σας και πρέπει να παρακολουθείτε το αυτοκίνητο και το περιβάλλον του ανά πάσα στιγμή ώστε να βρίσκεται στο οπτικό σας πεδίο, καθώς μπορεί να μην εντοπίσει όλα τα εμπόδια. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για γρήγορα κινούμενους ανθρώπους, ποδήλατα και αυτοκίνητα.

    Για να χρησιμοποιήσετε το Smart Summon, ανοίξτε το Tesla app, πατήστε Summon και μετά επιλέξτε το εικονίδιο Smart Summon. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί COME TO ME. Εναλλακτικά, πατήστε το εικονίδιο προορισμού, ορίστε τον προορισμό της επιλογής σας προσαρμόζοντας τον χάρτη και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί GO TO TARGET. Μπορείτε να σταματήσετε την κίνηση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας το κουμπί.

    Το Smart Summon χρειάζεται το Tesla app και το GPS του τηλεφώνου σας για να λειτουργήσει. Πρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση περίπου 6 μέτρων από το αυτοκίνητό σας για να το χρησιμοποιήσετε για συνολική απόσταση πορείας 20 μέτρων. Το Smart Summon απαιτεί την τελευταία έκδοση του Tesla mobile app (3.10.0 ή μεταγενέστερη έκδοση). Ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο κατόχου για πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη λειτουργία.

    Λειτ. Ελέγχου φωτ. σηματοδοτών και πινακ. στοπ (Beta)

    Λειτ. Ελέγχου φωτ. σηματοδοτών και πινακ. στοπ (Beta)

  • Η λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ (Beta) αναγνωρίζει τις πινακίδες στοπ και τους φωτεινούς σηματοδότες και επιβραδύνει αυτόματα το αυτοκίνητό σας μέχρι να σταματήσει κοντά σε αυτά όταν χρησιμοποιείται το Autopilot, με την ενεργή εποπτεία σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, επιλέξτε τη σχέση PARK και πατήστε Controls > Autopilot > Traffic Light and Stop Sign Control (Beta) και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση ή το Autosteer.

    Όταν είναι ενεργή η λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ (Beta), η απεικόνιση οδήγησης εμφανίζει επερχόμενους φωτεινούς σηματοδότες, πινακίδες στοπ ή οδικές σημάνσεις σε διασταυρώσεις όπου το αυτοκίνητό σας ενδέχεται να πρέπει να σταματήσει. Καθώς πλησιάζετε σε μια διασταύρωση, ακόμα και αν ο φωτεινός σηματοδότης είναι πράσινος, το αυτοκίνητό σας θα εμφανίσει μια κόκκινη γραμμή για να υποδείξει πού θα σταματήσει το όχημα και το όχημα θα αρχίσει να επιβραδύνει. Για να συνεχίσετε πέρα από τη γραμμή ακινητοποίησης, τραβήξτε τον μοχλό του Autopilot μία φορά ή πατήστε στιγμιαία το γκάζι για να επιβεβαιώσετε ότι είναι ασφαλές να προχωρήσετε. Τη συγκεκριμένη στιγμή, η λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ δεν στρίβει το όχημα, εάν είστε σε λωρίδα στροφής ή έχετε ανάψει φλας.

    Οι ειδοποιήσεις στην οθόνη αφής θα εξηγούν το λόγο που σταματάτε (πινακίδα στοπ, φωτεινός σηματοδότης ή κόμβος) και θα παρέχουν επίσης μια εκτιμώμενη απόσταση του πότε θα σταματήσει το όχημά σας. Εάν η ειδοποίηση για φωτεινό σηματοδότη δεν εμφανίζεται με ανοιχτό χρώμα, το όχημά σας δεν έχει επιβεβαιώσει την κατάσταση ελέγχου κυκλοφορίας.

    Όπως και με όλες τις δυνατότητες του Autopilot, πρέπει να έχετε τον έλεγχο του οχήματός σας, να προσέχετε τον περιβάλλοντα χώρο και να είστε έτοιμοι να ενεργήσετε αμέσως, όπως π.χ. να φρενάρετε. Αυτή η λειτουργία είναι σε έκδοση Beta και ενδέχεται να μην σταματά το αυτοκίνητο σε όλα τα σημεία ελέγχου κυκλοφορίας. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων στοπ σε δρόμους με διασταυρώσεις και είναι ενεργοποιημένο το Autosteer, η ταχύτητά σας θα περιορίζεται στο αναφερόμενο όριο. Ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο κατόχου για πρόσθετες πληροφορίες, οδηγίες χρήσης και προειδοποιήσεις.



    Λειτουργίες ενεργής ασφάλειας

    Τα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφαλείας είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα Tesla που έχουν κατασκευαστεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2014 για αυξημένη προστασία ανά πάσα στιγμή. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθίστανται δυνατά από το υλικό και το λογισμικό του Autopilot και περιλαμβάνουν τα εξής:

    • Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης: Ανιχνεύει αυτοκίνητα ή εμπόδια με τα οποία ενδέχεται να συγκρουστεί το αυτοκίνητο και εφαρμόζει τα φρένα ανάλογα
    • Προειδοπ. εμπρόσθιας σύγκρουσης: Προειδοποιεί για επικείμενες συγκρούσεις με αυτοκίνητα που κινούνται πιο αργά ή είναι σταματημένα
    • Side Collision Warning: Προειδοποιεί για πιθανές συγκρούσεις με εμπόδια που βρίσκονται στις πλευρές του αυτοκινήτου
    • Επιτάχυνση με αντίληψη εμποδίων: Μειώνει την επιτάχυνση όταν εντοπίζεται εμπόδιο μπροστά από το αυτοκίνητό σας ενώ οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες
    • Παρακολούθηση τυφλού σημείου: Προειδοποιεί όταν εντοπίζεται αυτοκίνητο ή εμπόδιο κατά την αλλαγή λωρίδων
    • Αποτροπή αλλαγής λωρίδας: Εφαρμόζει διόρθωση στο τιμόνι για να διατηρήσει το αυτοκίνητό σας στην προβλεπόμενη λωρίδα
    • Επείγουσα αποφυγή ακούσιας αλλαγής λωρίδας: Επαναφέρει το αυτοκίνητό σας πίσω στη λωρίδα οδήγησης όταν ανιχνεύει ότι το αυτοκίνητο αποχωρεί από τη λωρίδα του και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση

    Τα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους οδηγούς, ωστόσο δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν σε όλες τις καταστάσεις. Είναι δική σας ευθύνη να είστε σε εγρήγορση, να οδηγείτε με ασφάλεια και να έχετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ανά πάσα στιγμή.

    Συχνές ερωτήσεις

    Έχουν όλα τα αυτοκίνητα το Autopilot;
    Από τον Απρίλιο του 2019, όλα τα νέα αυτοκίνητα Tesla διαθέτουν στάνταρ το Autopilot, το οποίο περιλαμβάνει Σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας ανάλογα με την κίνηση και Autosteer.

    Για οχήματα χωρίς λογισμικό Autopilot, αλλά εξοπλισμένα με το απαραίτητο υλικό, μπορείτε να αγοράσετε το Autopilot, το Ενισχυμένο Autopilot ή τη Δυνατότητα Full Self-Driving ανά πάσα στιγμή μέσω του λογαριασμού σας Tesla – και το απαιτούμενο λογισμικό Autopilot θα προστεθεί στο αυτοκίνητό σας.

    Μπορώ να δοκιμάσω το Autopilot πριν από την αγορά;
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Autopilot, το Ενισχυμένο Autopilot ή τη Δυνατότητα Full Self-Driving κάνοντας ένα Test Drive σε ένα Tesla Store.

    Πώς μπορώ να αγοράσω μια αναβάθμιση του Autopilot;
    Μπορείτε να αγοράσετε το Autopilot, το Ενισχυμένο Autopilot ή τη Δυνατότητα Full Self-Driving ανά πάσα στιγμή μέσω του λογαριασμού Tesla που έχετε και το απαιτούμενο λογισμικό Autopilot θα προστεθεί στο αυτοκίνητό σας.

    Μπορεί να εξοπλιστεί εκ των υστέρων ένα αυτοκίνητο με το υλικό του Autopilot;
    Όλα τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο του 2016 και μετά διαθέτουν στάνταρ το υλικό του Autopilot.

    Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2014 και τον Οκτώβριο του 2016 διαθέτουν μία κάμερα, ραντάρ πρώτης γενιάς και αισθητήρες υπερήχων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων τοποθέτηση του νεότερου υλικού του Autopilot.

    Πώς μπορώ να ελέγξω τι υλικό Autopilot έχω;
    Ελέγξτε τη διαμόρφωση από την οθόνη αφής. Επιλέξτε "Controls"> "Software" και επιβεβαιώστε τον τύπο υπολογιστή Autopilot. Στη συνέχεια, πατήστε "Additional Vehicle Information".

    Πώς λειτουργεί το Autopilot;
    Βασισμένο σε ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο, το Autopilot* χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες υπερήχων για να βλέπει και να ανιχνεύει το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός αισθητήρα και κάμερας παρέχει στους οδηγούς επίγνωση για το περιβάλλον τους που δεν θα υπήρχε σε διαφορετική περίπτωση. Ένας ισχυρός επιτραπέζιος υπολογιστής επεξεργάζεται τα στοιχεία εισόδου σε χιλιοστά του δευτερολέπτου για να σας βοηθήσει να κάνετε την οδήγηση ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική.

    *Το Model 3 και το Model Y που έχουν κατασκευαστεί για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, χρησιμοποιούν το Tesla Vision με βάση την κάμερα και δεν είναι εξοπλισμένα με ραντάρ. Τα Model S και το Model X χρησιμοποιούν όλο το υλικό που αναφέρεται παραπάνω και εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα με ραντάρ.

    Θα πρέπει και πάλι να προσέχω κατά τη χρήση του Autopilot;
    Ναι. Το Autopilot είναι ένα πρακτικό σύστημα βοήθειας του προγράμματος οδήγησης που προορίζεται για χρήση μόνο από έναν πλήρως συγκεντρωμένο οδηγό. Δεν μετατρέπει το Tesla σε αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης.

    Προτού ενεργοποιήσει το Autopilot, ο οδηγός πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ότι "θα έχει τα χέρια του στο τιμόνι ανά πάσα στιγμή" και ότι "θα διατηρεί πάντα τον έλεγχο και την ευθύνη για το αυτοκίνητό του". Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Autopilot θα παράσχει επίσης μια κλιμακούμενη σειρά οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο τιμόνι. Εάν αγνοήσετε επανειλημμένα αυτές τις προειδοποιήσεις, η χρήση του Autopilot για το συγκεκριμένο ταξίδι θα αποκλειστεί.

    Μπορείτε να παρακάμψετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του Autopilot ανά πάσα στιγμή με το τιμόνι, πατώντας φρένο ή χρησιμοποιώντας τον μοχλό του Cruise Control για να το απενεργοποιήσετε.

    Ποιοι είναι οι περιορισμοί του Autopilot;
    Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του Autopilot, προκαλώντας το σύστημα να μην λειτουργεί όπως αναμένεται. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: κακή ορατότητα (λόγω δυνατής βροχής, χιονιού, ομίχλης κ.λπ.), έντονο φως (λόγω προβολέων επερχόμενων οχημάτων, άμεσο ηλιακό φως κ.λπ.), λάσπη, πάγος, χιόνι, παρεμβολές ή παρεμπόδιση από αντικείμενα τοποθετημένα στο όχημα (όπως μια σχάρα ποδηλάτων), παρεμπόδιση που προκαλείται από την εφαρμογή υπερβολικού χρώματος ή συγκολλητικών προϊόντων (όπως μεμβράνες, αυτοκόλλητα, ελαστική επένδυση κ.λπ.) στο όχημα, δρόμοι με κλειστές ή συνεχόμενες στροφές, οδήγηση σε υπερβολικές ταχύτητες ή με κατεστραμμένο προφυλακτήρα, παρεμβολή από άλλο εξοπλισμό που δημιουργεί υπερηχητικά κύματα, εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

    Για να διασφαλίσετε ότι το υλικό του Autopilot μπορεί να παρέχει πληροφορίες που είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες, διατηρείτε τις κάμερες και τους αισθητήρες καθαρούς και χωρίς εμπόδια ή ζημιές. Κατά καιρούς, απομακρύνετε οποιαδήποτε συσσώρευση βρωμιάς σκουπίζοντας τις κάμερες και τους αισθητήρες με ένα μαλακό πανί βρεγμένο με χλιαρό νερό.

    Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δυνατότητες του Autopilot;
    Προτού χρησιμοποιήσετε το Autopilot, διαβάστε το Εγχειρίδιο κατόχου για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες ασφαλείας. Όταν χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες του Autopilot, είναι δική σας ευθύνη να είστε σε εγρήγορση, να οδηγείτε με ασφάλεια και να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας ανά πάσα στιγμή.

    Ενεργοποίηση του Autopilot στο Model S και το Model X

    Ενεργοποίηση του Autopilot στο Model 3 και το Model Y

    Πόσο χρόνο χρειάζεται για να βαθμονομηθεί το Autopilot για να μπορείτε να το ενεργοποιήσετε;
    Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Autopilot για πρώτη φορά, οι κάμερες πρέπει να ολοκληρώσουν μια διαδικασία αυτο-βαθμονόμησης. Η βαθμονόμηση ολοκληρώνεται συνήθως αφού οδηγήσετε 32-40 km, ωστόσο η απόσταση ποικίλλει ανάλογα με τις οδικές και περιβαλλοντικές συνθήκες. Επικοινωνήστε με την Tesla μόνο εάν το Model X σας δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία βαθμονόμησης μετά από οδήγηση για 160 km.

    Υπάρχει ανίχνευση τυφλών σημείων;
    Για βελτίωση της ασφάλειας και αύξηση της εμπιστοσύνης κατά την αλλαγή λωρίδων, τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο του 2016 και μετά θα εμφανίζουν μια κόκκινη γραμμή λωρίδας όταν ανάψετε φλας και ανιχνευτεί ένα αυτοκίνητο ή εμπόδιο στη λωρίδα προορισμού σας. Αυτό περιλαμβάνει βελτιωμένη παρακολούθηση τυφλών σημείων στον πίνακα οργάνων όπου εμφανίζεται ο τύπος του αυτοκινήτου στο τυφλό σημείο σας, συμπληρώνοντας έναν ήδη προσεκτικό οδηγό.

    Ετικέτες: 

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...