Tesla: Συμβουλές για την οδήγηση το χειμώνα

 Το Tesla σας διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά σχεδιασμένα ειδικά για χαμηλές θερμοκρασίες. Μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία οδήγησης με κρύο καιρό ακολουθώντας συμβουλές, όπως να διατηρείτε το όχημα συνδεδεμένο και να προετοιμάζετε την μπαταρία πριν από κάθε ταξίδι.

Συμβουλές για τον κρύο καιρό

Είναι φυσιολογικό να βλέπετε αυξημένη την κατανάλωση ενέργειας τους ψυχρότερους μήνες. Για να μεγιστοποιείται η αυτονομία και η απόδοση όταν κάνει κρύο, το αυτοκίνητό σας διαθέτει πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες που διατηρούν την μπαταρία ζεστή και σε βέλτιστη κατάσταση για οδήγηση σε ψυχρές καιρικές συνθήκες.

Διατήρηση σύνδεσης φόρτισης
Συνιστούμε να αφήνετε το Tesla σας συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος όσο το δυνατόν περισσότερο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτό βοηθά την μπαταρία να παραμείνει ζεστή καταναλώνοντας μια μικρή ποσότητα ρεύματος.

Προετοιμασία και προγραμματισμένη αναχώρηση
Η οδήγηση με ζεστή μπαταρία είναι πάντα πιο αποδοτική και οι λειτουργίες προετοιμασίας και προγραμματισμένης αναχώρησης σας βοηθούν να διατηρείτε την μπαταρία σε βέλτιστη κατάσταση προτού ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

Προσοχή για το εικονίδιο χιονονιφάδας
Εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι πολύ κρύα και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε όλη την αποθηκευμένη ενέργειά της, μπορεί να εμφανιστεί ένα μπλε εικονίδιο χιονονιφάδας στην οθόνη αφής. Όταν εμφανίζεται αυτό το εικονίδιο, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η ισχύς της μπαταρίας και η αναγεννητική πέδηση είναι περιορισμένες.

Αφού ζεσταθεί η μπαταρία, η χιονονιφάδα θα εξαφανιστεί. Οι λειτουργίες φόρτισης, προετοιμασίας και η οδήγηση παράγουν θερμότητα, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Εξοικονόμηση ενέργειας στο δρόμο
Τον χειμώνα, μπορείτε να μειώνετε τις απώλειες ενέργειας οδηγώντας συντηρητικά και περιορίζοντας τη χρήση της ενέργειας μέσα στην καμπίνα. Για τη θέρμανση της καμπίνας απαιτείται σημαντική ποσότητα ενέργειας που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για την αυτονομία οδήγησης.

Συμβουλές για τη φόρτιση

Γρήγορη φόρτιση όταν η μπαταρία είναι ζεστή
Όλες οι μπαταρίες Tesla φορτίζονται πιο γρήγορα όταν είναι ζεστές.
Καθώς οδηγείτε, παράγεται θερμότητα στο σύστημα powertrain, η οποία θερμαίνει την μπαταρία του αυτοκινήτου. Για μια γρηγορότερη εμπειρία φόρτισης, εξετάστε τη δυνατότητα σύνδεσης σε ένα σταθμό Supercharger που βρίσκεται πιο κοντά στον προορισμό σας παρά στην αρχή της διαδρομής σας, ώστε να δώσετε στην μπαταρία την ευκαιρία να προθερμανθεί. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι βολικό, προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για να ξεκινήσει η θέρμανση της μπαταρίας του προτού αναχωρήσετε.

Χρήση της λειτουργίας πλοήγησης στο αυτοκίνητο
Προετοιμάστε το αυτοκίνητο για φόρτιση Supercharging χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πλοήγησης προς τον προορισμό σας, ακόμα κι αν γνωρίζετε τη διαδρομή. Όταν εισάγετε ένα προορισμό στο σύστημα πλοήγησης ενώ επικρατούν ψυχρές καιρικές συνθήκες και χρειάζεται να γίνει φόρτιση Supercharging, το αυτοκίνητο αρχίζει αυτόματα να προθερμαίνει την μπαταρία πριν από την άφιξη στο σταθμό Supercharger, ώστε να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και το εάν χρησιμοποιήθηκε η λειτουργία προετοιμασίας πριν από την αναχώρηση, η προθέρμανση της μπαταρίας μπορεί να διαρκέσει 45 λεπτά ή περισσότερο.

Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, συνιστούμε να ξεκινάτε τις περιόδους ταχείας φόρτισης σε καταστάσεις χαμηλότερης φόρτισης, όταν η μπαταρία είναι ζεστή και η συστοιχία έχει λιγότερη αντίσταση.

Διατήρηση σύνδεσης φόρτισης
Η παρατεταμένη σύνδεση διατηρεί την μπαταρία ζεστή αντλώντας μια μικρή ποσότητα ρεύματος από τον τοίχο, η οποία με τη σειρά της βοηθά το αυτοκίνητο να φορτιστεί πιο γρήγορα μόλις φτάσετε σε ένα σταθμό Supercharger.

Συμβουλές για το χιόνι και τον πάγο

Όταν αναμένονται συνθήκες παγετού, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποθηκεύετε και να οδηγείτε το Tesla σας με ασφάλεια.

Αλλαγή θέσης υαλοκαθαριστήρων και καθρεφτών
Εάν αναμένεται συσσώρευση χιονιού ή πάγου, τοποθετήστε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση σέρβις και απενεργοποιήστε την αυτόματη αναδίπλωση των καθρεφτών για να εμποδίσετε την ακινητοποίησή τους από τον πάγο.

Ξεπάγωμα χιονιού και πάγου
Σε συνθήκες παγετού, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ξεπαγώματος στην Tesla app για να λιώσετε το χιόνι και τον πάγο και να τα απομακρύνετε από σημαντικές επιφάνειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το αυτοκίνητο έχει παραμείνει ακίνητο και θέλετε να καθαρίσετε το χιόνι και τον πάγο που υπάρχει πάνω του πριν από την επόμενη διαδρομή σας.

Καθαρισμός σημαντικών επιφανειών
Προτού ξεκινήσετε την οδήγηση, βεβαιωθείτε ξανά ότι οι σημαντικές επιφάνειες δεν έχουν παγώσει ή καλυφθεί.

Χειμερινά ελαστικά και αξεσουάρ

Χειμερινά ελαστικά
Εάν οδηγείτε συχνά σε χιονισμένους δρόμους, τοποθετήστε χειμερινά ελαστικά για βελτιωμένη απόδοση, ασφάλεια και έλεγχο. Αγοράστε χειμερινά ελαστικά σε ένα Service Center της Tesla. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθέτηση στην ενότητα "Χειμερινά ελαστικά" του εγχειριδίου κατόχου.

Υγρό πλύσης παρμπρίζ
Αναπληρώστε με καινούργιο υγρό πλύσης κατάλληλο για χαμηλές θερμοκρασίες. Οι ουσίες για την απομάκρυνση του πάγου εξατμίζονται με τον καιρό, οπότε η τακτική συμπλήρωση με καινούργιο υγρό βοηθά ώστε οι υαλοκαθαριστήρες σας να είναι έτοιμοι για χιόνι και συνθήκες παγετού.

Αντιολισθητικές αλυσίδες
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες παρέχουν πρόσθετη πρόσφυση κατά την οδήγηση σε χιόνι ή πάγο. Ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς για να δείτε εάν συνιστώνται ή απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα "Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων" στο Εγχειρίδιο κατόχου.

Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...