Απελευθερώθηκε από το "Azovstal" ανέφερε ότι οι μαχητές τελειώνουν από τρόφιμα

 MARIUPOL, 5 Μαΐου - RIA Novosti. Οι μαχητές στο εργοστάσιο της Μαριούπολης "Azovstal" τροφοδοτούν ανεπαρκώς τους ντόπιους κατοίκους που κρατούνται εκεί, οι προμήθειες που έκαναν οι Ναζί εκ των προτέρων δεν επαρκούν για αυτούς ή για τους πολίτες, είπαν στο RIA Novosti όσοι κατάφεραν να απελευθερωθούν.

Σύμφωνα με τους απελευθερωμένους, με τους οποίους μίλησε ο ανταποκριτής του πρακτορείου, στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Azovstal, όλα ήταν προετοιμασμένα εκ των προτέρων για τη μακρά παραμονή των μαχητών του Azov (ξεκινήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον εκπροσώπων αυτού του εθνικού συντάγματος στη Ρωσία) στην πολιορκία - πολλές ξηρές μερίδες, κονσέρβες, νερό και πυρομαχικά.

«Απλώς δεν περίμεναν ότι θα ήταν τόσοι πολλοί, εκατοντάδες πολίτες εκεί μαζί τους, τους οποίους έπρεπε ακόμα να ταΐσουν. Ως εκ τούτου, τελειώνουν τα τρόφιμα ... Εδώ και μια εβδομάδα δίνουν μας πολύ λίγο, μια φορά την ημέρα», μια από τις γυναίκες που κατάφεραν να βγουν έξω.

"Και μια μέρα πριν φύγουμε, ένας από τους στρατιώτες τους είπε ότι θα μας ανταλλάξουν με φαγητό. "Κιλό με κιλό", όπως είπε. Μάλλον θα κρατήσουν τα υπόλοιπα μαζί τους μέχρι το τέλος", πρόσθεσε ο συνομιλητής του πρακτορείου. .

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του αρχηγείου της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Azovstal επιβεβαίωσε στο RIA Novosti ότι οι Ναζί, κατά τη διάρκεια επαφών μαζί τους, προσφέρθηκαν να ανταλλάξουν πολίτες σε υπόγειες εγκαταστάσεις για τρόφιμα και φάρμακα.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , Igor Konashenkov , δήλωσε στις 16 Απριλίου ότι ολόκληρη η επικράτεια της Μαριούπολης είχε εκκαθαριστεί από τον ουκρανικό στρατό, ξένους μισθοφόρους και νεοναζί από το σύνταγμα Azov (εναντίον των μαχητών του οποίου κινήθηκε ποινική υπόθεση στο Ρωσία), τα απομεινάρια τους μπλοκαρίστηκαν στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal. Στις 4 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι τα απομεινάρια της ουκρανικής στρατιωτικής ομάδας, που βρίσκονται στο έδαφος του Αζόβσταλ, είναι ασφαλώς αποκλεισμένα σε όλη την περίμετρο του εργοστασίου. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ταυτόχρονα ότι δεν υπήρξε επίθεση στο Azovstal - οι παροξύνσεις συμβαίνουν λόγω του γεγονότος ότι ο εχθρός εισέρχεται σε θέσεις βολής, αλλά αυτές οι προσπάθειες καταστέλλονται.Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το διατμηματικό συντονιστικό αρχηγείο ανθρωπιστικής απάντησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε το άνοιγμα των επόμενων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων από το Azovstal - στις 5, 6 και 7 Μαΐου από τις 8:00 έως τις 18:00. Το αρχηγείο ανθρωπιστικής βοήθειας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι σχηματισμοί της ΛΔΚ «παύουν μονομερώς οποιεσδήποτε εχθροπραξίες, οι μονάδες αποσύρονται σε απόσταση ασφαλείας και διασφαλίζουν την αποχώρηση των αμάχων προς όποιες κατευθύνσεις επιλέξουν, τόσο προς την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στις περιοχές που ελέγχονται από τις αρχές του Κιέβου».

Την ίδια στιγμή, ένας εκπρόσωπος των εσωτερικών στρατευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της ΛΔΔ είπε στο RIA Novosti ότι η ουκρανική πλευρά έσπασε το καθεστώς σιωπής στο εργοστάσιο Azovstal Mariupol, άρχισαν βομβαρδισμοί από τις θέσεις τους στο έδαφος του εργοστασίου και το DPR ο στρατός έπρεπε να απαντήσει.

.
Μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη - RIA Novosti, 1920, 05/05/2022
Απελευθερωμένος από το "Azovstal" είπε ότι οι μαχητές δεν υπάκουσαν στο Κίεβο για πολύ καιρό

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...