Ο Αμερικανός αστροναύτης παρέδωσε τη διοίκηση του ISS στον Ρώσο κοσμοναύτη Artemyev

 ΜΟΣΧΑ, 4 Μαΐου - RIA Novosti. Ο Αμερικανός αστροναύτης Τόμας Μάρσμπερν παρέδωσε τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στον Ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Αρτέμιεφ, ανέφερε την Τετάρτη η Roscosmos.

" Ο Oleg Artemiev είναι ο διοικητής του ISS ! Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η διοίκηση μεταφέρθηκε στον κοσμοναύτη της Roscosmos Oleg Artemyev από τον αστροναύτη Thomas Marshburn ", ανέφερε το κανάλι Telegram της κρατικής εταιρείας .


Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της τελετής υπογράφηκε πράξη για τη μεταφορά της διοίκησης του ISS και ο Artemyev έλαβε ένα συμβολικό κλειδί στον σταθμό από το Marshburn. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ήχο της καμπάνας του πλοίου.

Ο Oleg Artemiev έφτασε στο ISS μαζί με δύο άλλους Ρώσους κοσμοναύτες Denis Matveev και Sergei Korsakov στις 18 Μαρτίου με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-21 . Για τον Αρτέμιεφ, αυτή είναι η τρίτη διαστημική πτήση.

Ο Marshburn θα επιστρέψει στη Γη στις 6 Μαΐου με το πλοίο Crew Dragon , μαζί με τους Αμερικανούς Raja Chari και Kayla Barron, καθώς και τον Γερμανό αστροναύτη Matthias Maurer της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας .

Η NASA μετέδωσε ζωντανά την τελετή.

«Ξέρω ότι θα αφήσουμε τον διαστημικό σταθμό σε καλά χέρια», είπε ο Μάρσμπερν, παραδίδοντας το «κλειδί» του σταθμού στον Ρώσο.

Ο Αμερικανός αστροναύτης τόνισε ότι, εκτός από μαρτυρία των τεχνολογικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας, ο ISS είναι ένα μοντέλο διεθνούς συνεργασίας και ένας τόπος όπου βασιλεύει η ειρήνη.

«Σας ευχαριστώ για τη φιλία σας, ήταν μια αξέχαστη στιγμή μαζί», είπε, με τη σειρά του, ο νέος διοικητής του πληρώματος ISS Αρτέμιεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πολύ σύντομο διάστημα μαζί γίναμε αδέρφια».

"Το κύριο πράγμα για μένα, ο Σεργκέι και ο Ντένις είναι, πρώτα απ' όλα, οι οικογένειές μας, τα παιδιά και η ειρήνη μεταξύ των χωρών μας και η φιλία μας. Σας ευχαριστώ για αυτό", είπε ο Ρώσος κοσμοναύτης.

Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ έφτασε στον ISS μαζί με άλλους δύο Ρώσους κοσμοναύτες Ντένις Ματβέεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ στις 18 Μαρτίου με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-21. Για τον Αρτέμιεφ, αυτή είναι η τρίτη διαστημική πτήση.

Ο Marshburn θα επιστρέψει στη Γη στις 6 Μαΐου με το πλοίο Crew Dragon, μαζί με τους Αμερικανούς Raja Chari και Kayla Barron, καθώς και τον Γερμανό αστροναύτη Matthias Maurer της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.


Συζητώ3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...