Ο Πούτιν τι είπε στον επικεφαλής της Φινλανδίας για την πλάνη της άρνησης της ουδετερότητας της χώρας

Το Κρεμλίνο έδωσε τις λεπτομέρειες μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Sauli ninistö.

ΜΟΣΧΑ, 14 Μαΐου/ Radio Sputnik. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φινλανδό ομόλογό του Sauli Niinistö, είπε ότι η άρνηση της Φινλανδίας από την πολιτική της ουδετερότητας θα ήταν λάθος, καθώς δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια της χώρας, ανέφερε το Κρεμλίνο .

Σημείωσαν ότι οι ηγέτες των χωρών είχαν ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την ανακοινωθείσα πρόθεση του Ελσίνκι να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν τόνισε ότι μια αλλαγή στον φορέα εξωτερικής πολιτικής της Φινλανδίας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες βασίζονταν παραδοσιακά στην καλή γειτονία και τη συνεργασία εταιρικής σχέσης και ήταν αμοιβαία επωφελείς.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι πρόεδροι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Φινλανδίας συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ότι το Κίεβο δεν δείχνει ενδιαφέρον «για έναν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο» με τη Μόσχα, επομένως οι διαπραγματεύσεις των μερών ουσιαστικά αναστέλλονται.
Η συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Νινιστό έγινε με πρωτοβουλία της φινλανδικής πλευράς, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.
Νωρίτερα, το ραδιόφωνο Sputnik μετέδωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χωρίς αντίδραση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...