NYT: Οι ΗΠΑ έδωσαν στο Κίεβο πληροφορίες που οδήγησαν στο θάνατο Ρώσων στρατιωτών

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 5 Μαΐου - RIA Novosti. Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους, ισχυρίζονται ότι η Ουάσιγκτον φέρεται να παρείχε στο Κίεβο πληροφορίες που οδήγησαν στον θάνατο Ρώσων αξιωματικών, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ οι ΗΠΑ φέρονται να είναι αντίθετες στη διαβίβαση δεδομένων για τους «πιο ανώτερους» μέλη της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας του Κιέβου.

Χωρίς να αποκαλύψει πηγές, το δημοσίευμα γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταδίδουν μυστικά πληροφορίες στην Ουκρανία για γεγονότα στο πεδίο της μάχης «σε πραγματικό χρόνο». Αυτές οι πληροφορίες, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν λεπτομέρειες για τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων μετά την ανακοίνωση της δεύτερης φάσης της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους New York Times.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες στη μετάδοση δεδομένων τοποθεσίας και άλλων λεπτομερειών σχετικά με το κινητό αρχηγείο του ρωσικού στρατού, το οποίο μετακινείται συχνά. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν συνδυάσει αυτά τα δεδομένα με τις δικές τους πληροφορίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αναχαιτισμένων μηνυμάτων ... για να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς πυροβολικού και άλλα επιθέσεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ρώσοι αξιωματικοί», γράφει η εφημερίδα.

Οι πηγές της αρνήθηκαν να δώσουν τον ακριβή αριθμό των Ρώσων διοικητών που σκοτώθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, το άρθρο σημειώνει ότι δεν πραγματοποιήθηκαν όλες οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι αξιωματικοί σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν την παροχή (Κίεβο) δεδομένων για τα υψηλότερα στελέχη της ρωσικής (στρατιωτικής - επιμ.) ηγεσίας», αναφέρει το δημοσίευμα.
Συμμετέχοντες στο ράλι-συναυλία στο Luzhniki - RIA Novosti, 1920, 05/04/2022
Πώς η Ρωσία δεν μετατρέπεται σε Ουκρανία
Συζητώ98

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...